Bild
Nästa artikel
Mazda BT-50 officiell – ny pickup med dieselsexa

Mazda BT-50 officiell – ny pickup med dieselsexa

Nyheter

Mazda har lanserat en ny generation av pickupen BT-50 med Isuzuteknik under skalet.

Flera biltillverkare har gett sig in i pickupvärlden de senaste åren, lockade av höga maringaler och ökande försäljning. Men att sälja en pickup innebär inte någon säker succé – det har till exempel Mercedes fått erfara med X-klass som nu ska läggas ned.

Mazda har sålt pickupmodellen BT-50 i många år och den var tidigare baserad på Ford Ranger. Nu visas en ny generation av Mazda BT-50 upp och den här gången är det Isuzu D-Max som står för tekniken under skalet.

Det är lite udda att se Mazdas designspråk kallat ”Kodo” på en bruksig pickup. Mazda BT-50 kommer i så kallat Crew Cab-utförande med bakdörrar med en 3,0-liters dieselsexa på omkring 190 hästkrafter och automatlåda som tillval.

Bilen är bakhjulsdriven som standard men fyrhjulsdrift finns på tillvalslistan.

Det är oklart om nya Mazda BT-50 ska säljas i Sverige – vi söker Mazda för en kommentar och uppdaterar artikeln om vi får ett besked.

Taggar: Nyheter, Mazda
Mazda BT-50 officiell – ny pickup med dieselsexa
Mazda BT-50 officiell – ny pickup med dieselsexa

Kommentarer

#1
2020-06-22 11:44

Varför inte baserad på hilux?

#2
2020-06-22 14:44

Låter misstänkt likt den V-6 diesel som SAAB köpte till 9-5 för snart 20 år sen.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.