Bild
Nästa artikel
Lundgren kräver svar om Saab

Lundgren kräver svar om Saab

Nyheter

Riksgäldens chef, Bo Lundgren, har krävt ett möte med Spykers ledning med anledning av de senaste turerna kring Saab.

Riksgälden administrerar statens garantiåtagande för det lån på hittills 1,95 miljarder kronor som Saab Automobile fått ut från europiska investeringsbanken EIB, rapporterar Dagens Industri.

– Det finns ett antal frågor vi vill ha svar på. Vi har ansvaret att skattebetalarna hålls skadelösa, säger Bo Lundgren till tidningen.

På fredagen meddelade Saab att Jan Åke Jonsson avgår som vd.

Diskutera: Hur ser du på Saabs framtid?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
2011-03-25 19:07

Tycker det är helt makalöst att man nyttjar VÅRA pengar till detta lotteri som aldrig kommer ge någon vinst. Alla vet att SAAB kommer falla som en sten till slut när pengarna tagit slut och alla vi skattebetalare blir förlorarna medans maktens herrar skor sig. När dagen D kommer så kommer dessa herrar bara säga...shit happends

STÅ PÅ DIG BO LUNGREN...VI KRÄVER DET!

#2
2011-03-25 21:47

Håller med Tracer så långt att jag inte vill vara med till att betala skatt, varken till förlustföretagare som troligen Saab är men inte heller till vinstföretagare som exempelvis Vattenfall ...
Naturligtvis önskar jag att Saab överlever men inte med skattemedel . ..

#3
2011-03-26 09:08

@Jes_: Vattenfall genererar ju vinst, som i viss mån kommer oss skattebetalare till del så jag förstår inte ditt exempel riktigt.

#4
2011-03-26 17:17

Jo amoC, exemplet Vattenfall är ett sådant som genererar vinst just nu och enligt alla gängse regler delar ut bonusar till ledarskapet. Huruvida vi som skattebetalare får del av "vinsten" har jag ännu inte kunnat läsa mej till ... men jag vet att den dag Vattenfall eller verksamheter liknande den går med förlust, då blir det aldrig tal det omvända förhållande .. att ledarskapet får böta alltså!
Vi som skattebetalare borde enbart vara förpliktigade att betala till nödvändiga och av allmänt intresse drivna verksamheter och dessa ska drivas utan vinstintresse. Tycker jag!

#5
2011-03-28 09:24

Helt rätt av Bo Lundgren att dra i handbromsen och sätta press på SAAB.
Önskar att SAAB hade en framtid, men då måste man börja leverera bra bilar som säljer.
Att ha en årsproduktion i storleksordning som Toyota förlorat i Tsunamin går inte att göra vinst på.
Antingen gör man dyra lyxbilar som kostar (ex Jaguar) i små serier, eller gör man billiga folkbilar i mängder (ex Toyota, VW).
Jag vet inte vart man skall placera SAAB, mer udda än Alfa.

#6
2011-03-28 16:44

@Jes_: Där håller jag helt med dig. Elekticitet är något väldigt basalt i vårat samhälle, så i princip tycker jag att staten ska äga Vattenfall. Men precis som du säger så borde det drivas utan vinstintresse, och leverera billig el till oss ägare. Det är min åsikt, och jag misstänker att jag nu har öppnat en ny pandoraask =)

#7
2011-03-29 23:11

Bo Lundgren bör skyndsamt ta tag i detta!

http://ttela.se/ekonomi/saab/1.1166795-saab-tvingades-till-produktionsstopp

http://www.dn.se/motor/nyheter/saab-har-ej-betalt-underleverantorer

Inte bra...

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.