Bild
Nästa artikel
Paul Åkerlund: Klokt att avgå nu

Paul Åkerlund: Klokt att avgå nu

Nyheter

"Jag är ju inte alldeles förvånad", säger Paul Åkerlund, kommunalråd i Trollhättan, om beskedet att Jan Åke Jonsson avgår.

Paul Åkerlund är i dag kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan och har tidigare varit ordförande i Metallklubben på Saab.

– Det har varit en tuff tid för Jan Åke och känner han att han har svårt att ladda om batterierna så är det en klok tid att avgå nu, innan man börjar lanseringen av de nya modeller som är på gång, säger han till Vi Bilägare.

Paul Åkerlund säger att han har full respekt för Jan Åke Jonssons beslut men att han samtidigt tycker det är tråkigt, då Jonsson kommit att personifiera Saab-andan.

– Men jag tycker man ska ha respekt för att han vill kliva av.

Vad betyder det för Saab som biltillverkare?
– Initialt så har det naturligtvis betydelse eftersom Jan Åke kommit att bli en sådan profil för företaget. Men förr eller senare kommer alla att sluta, profiler eller ej. Och det är inte så mycket man kan göra åt det.

Diskutera: Var det klokt av Jan Åke Jonsson att nu avgå?

Taggar: Nyheter, , Saab

Kommentarer

#1
2011-03-25 11:12

Med tanke på Jan Åke som individ, var det säkert rätt beslut.
Sen får vi hoppas att den kommande VD:n klarar av att personifiera Saab-andan - det blir svårt!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.