Bild
Nästa artikel
Lista: Bästa koncepten 2014

Lista: Bästa koncepten 2014

Lista

Vi listar de 11 mest intressanta konceptbilarna från 2014, vilken av dem är din favorit?

1. Volvo Concept Estate visades upp på bilmässan i Genève. Detta är en bil som påverkat en hel del framtida Volvobilar, design- och teknikmässigt.
 
2. Den öppna tvåsitsiga elbilen Mini Superleggera är i allra högsta grad ett koncept, men det finns säkert många som hoppas på en produktionsbil som hämtar inspiration från denna stilstuide. Designen kommer inte från någon av BMW-gruppens egna pennor utan här har Italienska karosserian Touring Superleggera, som bland annat ligger bakom skapelser som Alfa Romeo Disco Volante, skridit till verket.

3. Fyradörrars Renault EOLAB (två dörrar på ena och en på andra sidan) väger 955 kilo med en enliters trecylindrig bensinmotor (75 hk/95 Nm) och en 50 kW elmotor under skalet. Förbrukningen är precis över en liter bensin per 100 kilometer. Bilen ska klara 60 kilometer med nollutsläpp och toppfarten med eldrift är 120 km/tim. Växlingarna sköts av en kopplingslös trestegad växellåda.

4. Toyota U², eller Urban Utility som konceptet också heter sägs vara inspirerat av den urbana gör-det-själv-rörelsen. Bilen är byggd för att vara anpassningsbar med till exempel löstagbara passagerarsäten, flexibla lastsäkringar och en lastgavel som kan fällas och användas som ramp.


5. Kia Optima T-Hybrid har utrustas med en Hyundai/Kia-gemensam 1,7 liters turbodiesel som tar hjälp av en mindre elmotor. Strömmen lagras i ett bly/kol-batteri och systemet har en spänning på 48 volt. Batteriet driver även en elektrisk kompressor som ska stötta turbons överladdning av dieselmotorn på lägre varvtal. Optima T-Hybrid ska kunna färdas helt på el i lägre farter och hybriddriften ökar effekten med upp till 20 procent vid acceleration.
 
6. Vid första ögonkastet ser denna konceptbil ut som en CC-version av nya Jetta. Men här har den tyska biljätten gått på djupet. VW Midsize Coupe är bredare än storebror Passat, den mäter hela 1,838 meter över midjan. Detta skapar en riktigt elegant liten bil som Volkswagen vägrar ge varken modellnamnet Jetta eller Passat. Framdriften sköts av en fyrcylindrig tvåliters bensinmotor som med direktinsprutning och turboladdning ger 220 hästkrafter.
 
7. Prologue är en låg, sportig coupémodell i lyxsegmentet som ska förebåda kommande Audibilar när det gäller formgivningen. Nytt är att grillen blivit breddare, hjulhusen än mer markerade och interiören som nu helt saknar knappar. 

8. Fyradörrars DS Divine är den första konceptbilen sedan DS fick statusen som ett eget märke nu i sommar. Bilen visar vilken inriktning som franska PSA-gruppen vill att Citroën-avknoppningen DS ska stå för.
 
9. Mitsubishi XR-PHEV är en laddhybrid i crossover/suv-segmentet precis som Outlander PHEV. Men i XR-PHEV är drivkällorna en enliters bensindriven turboladdad trecylindrig motor med 134 hk och en elmotor med en effekt på 121 kW. Båda motorerna driver bara framhjulen. Elmotorns batteri som är på 14 kWh har placerats under golvet på själva kupén. Det är inte otroligt att den här tekniken kommer att användas i en modell i en storlek under nuvarande Outlander PHEV.

 10. Toyota kan utöka modellprogrammet med ytterligare en crossover vid sidan av långköraren RAV-4. På bilsalongen i Paris visades konceptet C-HR som är i Auris-storlek och har hybriddrivlina
 
11. FCC4 (Fiat Concept Car, och en fyra som kanske står för antalet dörrar) är tillverkarens crossover-koncept. En riktig fyrdörrarskupé med äventyrskänsla, menar Fiat.
 
Diskutera:
Vilket koncept tycker du var bäst 2014?
Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2014-12-30 09:57

VW midsize Coupe är den bil som lockar mig mest, verkligen snygg design.
Audi Prologue kunde varit snygg om det inte vore för den enorma grillen.
Suv:ar gillar jag inte alls oavsett märke.

#2
2014-12-30 11:39

Där håller jag med dig Hacke och det är trevligt att se en Toyota utan förskräcklig grill.
Men vart tar sidorutorna vägen? Snart är det bara plåt och all sikt ska väl ersättas med kameror?

#3
2014-12-30 12:34

Vart tog Toyota Mirai vägen? Ful som f..n men borde kunna vara en framtidsbil mera än de som ni listat.

#4
2014-12-30 14:46

Mirai....är dessvärre ingen konceptbil.

Toyota vill inte sälja den utan har givet den ett utseende som omöjliggör försäljning. Smart Toyota.

#5
2014-12-31 12:00

Ett koncept till. Mercedes CES! Vinnaren.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.