Bild
Nästa artikel
Land Rover Defender får nytt taktält för rätta safarikänslan

Land Rover Defender får nytt taktält för rätta safarikänslan

Nyheter

Nu kan Land Rover Defender-köparna campa på taket.

Mer än 70 år efter premiären har Land Rover visat upp en helt ny generation av en riktig långkörare i bilvärlden, nämligen Defender. Den nya modellen är förstås betydligt modernare men ska ändå locka med ett ruggat utseende och tåliga material.

Land Rover Defender har precis anlänt till Sverige och lanseras nu även med ett taktält. En vältajmad nyhet med tanke på att många planerar att semestra hemmavid i år – och det passar också in i ”fricampingtrenden” som vuxit sig stark i campingvärlden de senaste åren.

Taktältet har plats för två vuxna med lyxiga madrasser, kuddar och täcken. Det finns inbyggda LED-lampor, aluminiumstege och två öppningar.

Under körning när taktältet är ihopfällt ska det inte ta mer plats än en takbox. Att fälla upp tältet ska gå på några sekunder, lovar Land Rover.

Prislappen ligger på strax över 41 000 kronor så det vill till att du verkligen utnyttjar taktältet till max för att det ska löna sig framför ett bekvämt hotellrum eller att hyra en husvagn. Taktältet ger dock betydligt mycket mer safarikänsla för pengarna.

Land Rover Defender får nytt taktält för rätta safarikänslan

Kommentarer

#1
2020-07-03 16:37

Sova på taket, det blir lätt ett fall på 2 meter.

#2
2020-07-03 19:58

Nytt? Finns flera olika tillverkare bla manggiolina.

#3
2020-07-04 23:01

Iden med taktält är mycket bra, man slipper sätta upp tält, blåsa ut madrasser rulla ut sovsäckar och allt åt andra hållet på morgonen, tar en timme varje gång. Jättejobbigt för den som övernattar på nya campingplatser varje natt. Här är det bara att lyfta på taket så är allt klart. Finns flera tillverkare men alla är obegripligt dyra kostar normalt ca 25-30 tusen. Att ingen kines har upptäckt detta, med rimligt pris skulle dessa sälja massor på den europeiska marknaden

#4
2020-07-05 10:02

Inget för dem som går i sömnen.

#5
2020-07-05 10:37

Tyvärr möglade ofta tältlösningar som packades ihop när det aldrig slutade regna och därför är släpvagnar med tält ovanliga numera.
Bättre att sova i bilen om man är två som fungerar även på vintern i en del elbilar!
https://twotallkiwis.wordpress.com/2018/07/12/sleepin-in-a-prius/

#6
2020-07-05 10:56

Jag som är en flitig utemänniska har aldrig sett vitsen med taktält, visst, det går lite fortare att rigga upp och ner, men ett modernt campingtält och luftmadrasser fungerar ju toppen, men det är kanske lite coolt...

#7
2020-07-05 11:00

Man kommer upp från fukten på marknivån och ligger alltid på ett plant underlag - det ser jag som de främsta fördelarna med taktält. Var nära att investera i ett sånt på 80-talet (Svensk-tillverkat - tror det var i Värmland) men avstod till slut.

#8
2020-07-05 23:19

PREVIA; Klart att det kan mögla om man rullar in blöta tält, det gäller ju alla tält. Brukar hänga upp tältet på tork en extra gång innan den läggs in på långtidsförvaring. Annars är det ju bara att stanna en stund när det har slutat regna och öppna upp lite så att tältet torkar. Snabbt gjort med ett taktält.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.