Nästa artikel
Svenskt pris på Defender
Nyheter

Svenskt pris på Defender

Publicerad 7 november 2019
Nu vet vi vad Land Rovers moderniserade terrängbil kommer att kosta i Sverige när den kommer hit till sommaren.
I september var det premiär för nya generationen av Defender med 21 centimeters markfrigång, speciellt vadningsläge, infotainmentsystem med hopkopplingsmöjlighet till mobilen och fjärruppdateringar av bilens mjukvara. I Sverige kommer man att ta in den längre varianten 110 med möjlighet till sju sittplatser och upp till 464 liters bagageutrymme. 

Motoralternativen är tvåliters diesel på 200, respektive 240 hästkrafter, eller en treliters bensinare på 500 hästkrafter. De tre utrustningsnivåerna heter Signature S, Signature SE och Signature HSE.

 
S innehåller bland annat autobroms, 360-graders parkeringshjälp och fjärrstyrd parkeringsvärmare. I SE läggs det till LED-strålkastare, elektrisk luftfjädring och döda-vinkelnvarnare.

I HSE har LED-strålkastarna anpassningsbar ljusbild med matrixteknik och det finns ett skjutbart panoramaglastak.
Priserna startar på 543.900 kronor för 200 hästarsdiesel i grundutförandet Signature S. Värstingvarianten med 400 hästars bensin och utrustningsnivån Signature HSE går loss på 809.900 kronor. 

Bland tillvalen finns takmonterat tält och elektrisk vinsch, men det finns inga priser på dessa. Dessutom kan de som är extra rädda om lacken välja till skyddsfolie som skyddar mot allt från taggiga buskar till parkeringsrepor.  

Land Rover räknar med att sälja 200 exemplar av Defender år 2020. Bilen ska komma till Sverige någon gång innan sommaren. 

Diskutera: Vad tycker du om Land Rover Defender?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.