Nästa artikel
Lamborghini lanserar Huracán EVO RWD Spyder med förstärkt verklighet
Nyheter

Lamborghini lanserar Huracán EVO RWD Spyder med förstärkt verklighet

Publicerad 14 maj 2020 (uppdaterad 14 maj 2020)
Se hur den bakhjulsdrivna sportbilen ser ut hemma hos dig med AR-teknik.
När italienska sportbilstillverkaren Lamborghini skulle sjösätta sin bakhjulsdrivna variant av taklösa Huracán slog coronaviruset till. Då fysiska besök till bilhallarna rimmar illa med förhållningssätten om social distans beslutade de att lösa det hela digitalt istället.

Med hjälp av så kallad Augmented Reality (AR), eller förstärkt verklighet kan bilen beundras på den egna garageuppfarten, i trädgården, eller kanske till och med i vardagsrummet om man vill det. 

Principen är densamma som i till exempel spelet Pokémon Go, som via mobilkameran tar in omgivningen samtidigt som det läggs dit digitala element i bilden. 
 
Via sin smartphone eller surfplatta kan Huracán-spekulanten gå in på Lamborghinis hemsida och därefter välja att visa bilen i AR. Det går också att ta bilder med "hög fotografisk realism" enligt Lamborghini. 

Huracán EVO RWD Spyder drivs av en V10-motor som ger 610 hästkrafter och 560 Newtonmeter i vridmoment. Toppfarten är satt till 324 km/tim och att accelerera från noll upp till 100 km/tim tar 3,5 sekunder. Desto längre tid tar det att fälla undan tygtaket, det görs på 17 sekunder i hastigheter upp till 50 km/tim. 

Första leveranserna sker i sommar. Med skatter borträknade är det rekommenderade priset motsvarande runt 1,8 miljoner svenska kronor. 
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.