Bild
Nästa artikel
Kvinnor mer positiva till biogas

Kvinnor mer positiva till biogas

Nyheter

Miljöegenskaper är viktigare för kvinnor än män i valet av bil. Kvinnor kan också i större utsträckning tänka sig en gasbil, visar en ny undersökning.

Energibolaget Eon har låtit undersöka svenskarnas inställning till gasdrivna bilar och bilens miljöegenskaper i allmänhet. Studien omfattar intervjuer med 1 274 svenskar.

Resultatet visar att 59 procent av de tillfrågade kan tänka sig att köpa en biogasbil. Kvinnorna är mer positiva än männen, 64 procent jämfört med 55 procent.

Bilens gröna kvaliteter är också viktigare för kvinnor. 65 procent av kvinnorna anser att miljöegenskaper är en viktig faktor i valet av ny bil, jämfört med 53 procent hos männen.

Diskutera: Vad är din inställning till biogas?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
Pulu
2011-09-23 15:54

Jag kan inte se i artikeln någonting som styrker rubriken att "kvinnor är mer positiva till biogas" än män...hmmm..

Det jag ser är att det är fler kvinnor än män som är positiva till det men inte att de kvinnorna är mer positiva än de positiva männen...

De positiva männen är mer positiva än de negativa kvinnorna och de positiva kvinnorna är mer positiva än de negativa männen...ehhhh..

#2
2011-09-23 16:04

Biogas kommer, tyvärr nog aldrig att förmedla det som tillfredsställer mitt leksinne :o/

#3
2011-09-23 17:40

Intressant att ändå så pass många anser bilens "gröna kvaliteter " är viktiga. 65 % resp. 53 %. Ändå väljer över 60% att göra tvärtom i bilhallen. Välja en dieselbil som är förödande för miljön. Både globalt och närmiljön.

#4
2011-09-23 21:10

Det är i för sig trevlig att E.On talar om biogas men exakt vilken pump har de som leverera 100% av denna varan. Vad jag vet ingen idag. Dessutom lär det inte gå att få bättre än ett 50% biogaskontrakt idag. Det innebär att E.On garanterar att minst 50% av den gas som tappas på nätet är biogas. Dvs ungefär 15% mindre än riksmedel. Så seriöst. Vill bolaget satsa på biogas bör man ligga över medel, inte under. För annars handlar det om rent krassa företagsekonomiska förhållanden.

#5
2011-09-23 22:55

På pappret är det inte skit.

Men i verkligheten funkar det INTE så smärtfritt...
Och skulle man slippa tanka så är det ju ännu lättare att vara 'miljömedveten'..

Det är trångt där du ska tanka och du är omgiven av taxichaffisar som alltid ska sätta rekord i hur mycket dom får i tanken.

90% av gastanken fyller man snabbt.
Resterande 10% tar 90% av den totala tiden för tankningen..

Stå i den kön med 5 bilar före dig.... :-)

En halvtimme passerar lätt...

Å andra sidan skulle ett ökat antal biogasbilar medföra en snabbare utbyggnad av tankningsstationerna om alla som har dessa bilar tankar med gas regelbundet.

=

Ska du få det att slå stort.
Skriv om reglerna för taxibilarna.
Och sluta sälja korv på varje mack.

För folk tankar tills det är fullt och står kvar när dom går in och köper korv.

#6
2011-09-24 07:17

Fr.o.m. den 29 sept. säljs 100% biogas på det enda tankstället i Gävle. En station till är planerad.
Den 30:e hoppas jag på lev. av min biogas bil... ;-)

#7
2011-09-24 09:54

Visst finns det problem med gasbilar.
Det största problemet har ju inte varit själva bilen utan det relativa fåtalet tankställen.
Men det byggs ju ut kontinuerligt och i södra Sverige är det ju ganska god täckning.
Sedan har det ju varit brist på gas, men även detta ska ju bli bättre enligt uppgift från leverantörerna.
Vi får hoppas att det stämmer.
Sedan att fordonsgasen består till vissa delar av naturgas har egentligen mindre betydelse för miljön, även om den bestod till 100% av naturgas är den ändå mindre skadlig än bensin och diesel.
Det enda som är mer miljövänligt är gengas, men den är inte så kul att köra på och har ofta varit skadlig för oförsiktiga eldare.

#9
2011-09-26 09:06

Har du tröttnat på feministlobbarna? ;-)

#10
2011-09-26 20:29

:o) Manligt och kvinnligt ...
En kul lite film
http://www.youtube.com/watch?v=CCz08Bw9wEQ&feature=related

#11
Raymond K
2011-09-27 10:40

Där jag bor får de kvinnliga änglarna köra länge innan dom hittar en mack dom kan tanka gas på.

#12
2012-01-31 14:56

Inte sant!!! Jag är väldigt positiv till biogas, 100% av mig och inte bara 55%(jag är man). Själv tycker jag att biogas är det bästa alternativet för världen - man brinner inte olja som skall gå till viktigare grejer som t.ex. motorolja, däck och andra plaster, man brinner inte regnskogen som ger plats för sockerrör till etanol, man sliper problemet med elbateriernas återvinning. Man brinner det värsta som finns för att driva växthuseffekten - metan och producerar bara så mycket koldioxid som skulle ändå uppstå även om man har inte gjort det. Helst skulle jag vilja köpa en gasbil men det finns ingen mack med gasen där jag bor!! Så kanske bör ni på ViBilägare ta hand om att främja biogasens utveckling istället för att skriva en sån skit?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.