Bild
Nästa artikel
”Gasbrist felaktig bild”

”Gasbrist felaktig bild”

Nyheter

Det är inga problem att få tag på gas i Sverige, tycker branschorganisationen Energigas Sverige, men önskar ökad produktion.

Att det skulle råda stor gasbrist i Sverige håller inte branschorganisationen Energigas Sverige med om. Enligt Leif Holmberg, ansvarig för samhällskontakter på Energigas Sverige, är det inte svårt att få gas annat än i Östersund. Där har kollektivtrafiken bestämt sig för att satsa på biogas, och man har fått in bussarna men har än så länge inte tillräcklig tillgång till gas.

– Vi har inte hört om något tekniskt problem heller, utöver lite småsaker här och där, säger Leif Holmberg till Vi Bilägare.

Energigas Sverige håller dock med om att biogasproduktionen är för låg och man skulle gärna se en högre produktion. Man tycker framför allt att regeringen för en för passiv politik som saknar tydliga målsättningar för biogasen i Sverige.

Diskutera: Har vi gasbrist i Sverige?

Taggar: Nyheter,

Kommentarer

#1
2011-07-19 16:06

Ja vi har brist på biogas i Sverige. På östsidan i Sverige så är det vanligt att gasen är slut på mackarna. Ofta får man kolla på flera mackar för att hitta gas.

Detta gäller framförallt Stockholmsområdet men finns även på andra orter. Exempelvis Örebro har två gaspumpar och vanilgt är att när det är slut i den ena så får man åka till den andra. Det förekommer även att det är slut i båda och då får man köra på bensin.

Jag tror inte det är tänkt att fungera så.

#3
2011-07-19 19:21

leifer, rent generellt är journalister slarviga och otydliga i vilken gas som menas. En gasbil är ju bara miljöbra om den tankas med biogas. Tankas den med naturgas kan det vara och biogasen ska inte vara en dörröppnare för fossil naturgas.

#5
2011-07-23 00:00

"Det är inga problem att få tag på gas i Sverige, tycker branschorganisationen Energigas Sverige, men önskar ökad produktion."

Varför önskar man ökad produktion om det inte är några problem att få tag på gas?
Eller, hur och vad menar och vill man?

Vill man undvika importgas månne?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.