Nästa artikel
Korv med bröd favorit på macken
Nyheter

Korv med bröd favorit på macken

Publicerad 15 augusti 2011 (uppdaterad 15 augusti 2011)
Svenska bilister väljer helst korv med bröd eller mos när de köper mat på bensinstationen, visar en ny undersökning.

OKQ8 har låtit undersökningsföretaget YouGov fråga drygt 3 000 personer om deras matvanor vid landets bensinmackar.

Resultatet visar att korv är det överlägset mest populära alternativet, 55 procent av bilisterna väljer den avlånga köttprodukten. Efter korven placerar sig mackor, sallader, hamburgare och pizza.

Undersökningen visar också att 43 procent av bilisterna äter maten i bilen.

Favoritmat på bensinstationen:

1. Korv med bröd eller mos: 55 procent
2. Smörgås: 22 procent
3. Sallad: 8 procent
4. Hamburgare: 5 procent
5. Pizza: 2 procent
6. Annat: 8 procent

Källa: YouGov

Diskutera: Vad tycker du om maten på macken?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-08-15 13:14
murphy

Ushhh ! Fy !

#2 • Uppdaterat: 2011-08-15 14:51
Raymond K (ej verifierad)

Att käka korv på macken måste hänföras till absolut hungrighetskris.

#3 • Uppdaterat: 2011-08-15 15:13
Audi A5 SB

På Shell och Statoil (och vissa OKQ8) får man en korv med mycket hög kvalitet. Tro mig, jag jobbar i branschen. Om ni inte tycker om den korven, så beror det i alla fall inte på att kvalitén är dålig (såvida den inte har legat längre än ca 1 timme på rullgrillen).

Hur den smakar? Jag tycker den är god, men alla har inte samma smak som jag. Rent professionellt är den dock godare än de flesta. Den vann nämligen 1:a pris på Chark-SM för några år sedan.

#4 • Uppdaterat: 2011-08-15 18:02
stenha

Rätt Audi A5SB.
De som inte med öppna sinnen har provat korven på macken, i synnerhet 7eleven/Shell har gått miste om verkliga delikatesser. Prova en Drivers Bite ! Bättre korv får du ite tag på i affären. Jag är livsmedelsingenjör, så jag vet vad jag skriver. Statoil säljer ca 1.000.000 korvar om året och de är av högsta kvalitet. Tror murphy och Raymond K att så många har dålig smak...? Nej öppna era sinnen...

#5 • Uppdaterat: 2011-08-15 18:36
Hundter

När jag ser dessa expediter först hantera pengar och sedan dela ett korvbröd med samma otvättade fingar och trycka ner en korv som har rullat i ex. antal timmar vänder det sig i min mage, jag är nära att spy, och därför avstår jag från dessa mellanmål! Fy fan!

#6 • Uppdaterat: 2011-08-15 18:39
Hundter

Toppen var på Statolil i Lund, där en expedit tog på sig ett par tunna gummihandskar(bra tänkte jag) för att sedan ta betalt av några kunder framför mig, dela på korvbröden, pula in korven, för att sedan ta betalt av nästa kund allt detta med handskarna på och stoppa i nästa kôrv!
Ludde Nordströms skitsverige består ännu!

#7 • Uppdaterat: 2011-08-15 19:21
Focus

Stackars människor som är hänvisade att äta sådan skräpmat. Inte konstigt att fetman är ett problem.

#8 • Uppdaterat: 2011-08-15 21:02
Roger Skagerström

Fast jag antar att ni inte tvättar händerna från det att ni betalat till att ni äter just er korv? ;) Bakterieskräcken är så löjlig så det finns inte.

Ang undersökningen så är det väl självklart - allt annat på Mackarna är så jäkla dyrt att det enda man vågar kosta på sig är en korv med bröd, eller french hotdog föredrar jag. Att köpa en macka för 50 kr eller deras torra äckliga pastarätter för 60-70 kr (om man ska bli mätt) känns inte så aktuellt. Då kan man lika gärna äta "riktig" skräpmat typ en Pizza eller en hamburgermeny. Inte sällan billigare eller samma peng.

#9 • Uppdaterat: 2011-08-15 23:16
Audi A5 SB

Jes_: Rätt hanterad är korven på macken mer än tillräckligt hygienisk. Den må vara en "köstoppare" av rang, men du ska väl inte uttala dig om korven som sådan. Du har ju inte ätit någon på en mack.

Du ska däremot se upp med t.ex. salladsbordet på vägkrogen. Det är generellt inte att leka med.

Jag har kreditkort och betalar ytterst sällan mitt drivmedel över disk. Det finns automater! Prova du också;-)

#a • Uppdaterat: 2011-08-15 23:53
Audi A5 SB

Jes_; Mackarna som säljer korv och annat i matväg skall kontrolleras av kommunens "Miljö & Hälsa". Det fungerar väl som vanligt alldeles utmärkt dåligt. Men som storkonsument av korv kan jag konstatera att jag ännu är i livet.

Mackarna är vet precis vad dem behöver göra för att tjäna pengar. I det uppdraget ingår att helst inte sälja drivmedel (Ebberöds Bank) och framför allt inte några som helst reservdelar. Dyr motorolja (jag vet vilken täckningsgrad man har på den och den är mycket, mycket bra), chips, vatten på butelj och korv. Där finns stålarna. Men inte servicen. Så visst, jag håller med dig.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.