Nästa artikel
Klart: Vinfast bygger eget laddnätverk med Eon
Nyheter

Klart: Vinfast bygger eget laddnätverk med Eon

Publicerad 10 februari 2023
Vietnamesiska uppstickaren Vinfast ska ”göra en Tesla” genom att bygga ett eget laddnätverk. Först ut blir Tyskland, Nederländerna och Frankrike.

Tesla har gjort en stor sak av märkets egna snabbladdare. Även om många av dem numera är öppna för andra märken har Tesla ett stort försprång jämfört med andra tillverkare.

Men i framtiden kanske det inte bara är Tesla som kommer ha egna snabbladdare längs europeiska vägar. Vietnamesiska utmanaren Vinfast, som redan öppnat flera visningslokaler runt om i Europa, har liknande planer.

Vinfast ska till en början bygga egen laddinfrastruktur i Tyskland, Frankrike och Nederländerna tillsammans med energibolaget Eon.

I första fasen planeras omkring 200 laddpunkter i de tre länderna med en effekt på upp till 150 kW. Men alla blir inte så snabba. Laddarna hamnar både vid företagets serviceverkstäder och på andra platser, men det är oklart om de blir öppna för alla märken.

”Det gemensamma målet är att göra e-mobilitet enkelt och tillgängligt för kunderna”, skriver bolagen i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (4)

  • 11 februari 2023 Om man inte kan leverera…
  • 11 februari 2023 Som ni beskriver, Tesla…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.