Nästa artikel
Kinesiska Byd i samtal att köpa Fords fabrik i Tyskland
Nyheter

Kinesiska Byd i samtal att köpa Fords fabrik i Tyskland

Publicerad 2023-01-25 17:01
Europeiska biltillverkare har sedan länge sökt sig till Kina, för att kostnadseffektivisera sin produktion för den asiatiska marknaden. Nu ser det ut som att pendeln håller på att svänga. Kinesiska Byd uppges vilja starta produktion i Europa.

Europeiska biltillverkare som etablerat fabriker i Kina är sedan länge vardag. Både Volkswagen och Volvo har fabriker i Kina, som är en viktig och starkt expanderande marknad.

Som Vi Bilägare tidigare rapporterat sker just nu en kinesisk elbilsoffensiv i Europa. Flera kinesiska biltillverkare har i hög grad skärpt både kvalitet och säkerhet i sina fordon för att de även ska tilltala en europeisk marknad.

Som en följd av detta håller marknadsläget på att vända. Enligt Wall Street Journal för nu tyska Ford samtal med kinesiska Byd gällande en eventuell försäljning av Fords fabrik i Saarlouis, sydväst om Frankfurt. I fabriken tillverkas i dag Ford Focus, en produktion som tillverkaren tidigare meddelat ska upphöra vid slutet av år 2025.

Någon affär mellan parterna är inte klar, men representanter från Ford uppges nu resa till Kina för att fortsätta samtalen med Byd. En talesperson inom Ford har i ett uttalande bekräftat samtalen mellan parterna:

– Vi undersöker olika tänkbara lösningar för Saarlouis-fabrikens framtid. I den processen för vi samtal med flera olika parter och har i dagsläget inga ytterligare kommentarer.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • Igår 19:43 Att Kina köper fastigheter i…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.