Bild
Nästa artikel
Nyheter

Kinesiska märken står för 6 av 10 byggda elbilar

Publicerad 26 november 2021
Kinesiska bilmärken står för nästan hälften av alla sålda elbilar globalt. För antalet byggda elbilar är siffran ännu högre.

Nästan hälften – 45 procent – av alla elbilar som säljs globalt kommer nu från kinesiska märken. Det visar nya siffror för perioden januari–september som analysföretaget Jato Dynamics publicerat.

Försäljningen av kinesiska elbilar har ökat med hela 149 procent under januari–september jämfört med samma period i fjol, samtidigt som den totala bilförsäljningen i hela världen ökade med elva procent.

När det gäller produktion av elbilar har kinesiska märken en marknadsandel på hela 60 procent globalt och sex av modellerna på topp-tio-listan över de mest sålda elbilarna globalt kommer från kinesiska märken.

Flera kinesiska märken har börjat sälja bilar i Europa och Sverige den senaste tiden, men expansionen till nya marknader är inte den främsta anledningen till att kinesiska märken har så stor marknadsandel globalt bland elbilar. Många elbilar som kinesiska märken säljer stannar i Kina.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (18)

  • 29 november 2021 Det måste finnas en…
  • 29 november 2021 Saabnisse Rätta mig om jag…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.