Nästa artikel
Jaguar tar farväl av F-Type
Nyheter

Jaguar tar farväl av F-Type

Publicerad 2024-06-16 11:45 (uppdaterad 2024-07-15 13:16)
I och med avskedet till Jaguar F-Type är det även dags att säger farväl till märkets sista sportbilen med förbränningsmotor.

Ganska precis 50 år efter att Jaguar E-Type slutade produceras, är det nu dags att ta farväl till Jaguar F-Type. 2013 började sportbilen produceras och totalt har 87 731 exemplar tillverkats, vilket är 15 000 fler än just E-Type, rapporterar Autocar

Slutet för F-Type betyder även stopp för bensindrivna sportbilar från den brittiska tillverkaren. Potentiella kunder kommer dock kunna lägga beslag på en F-Type fram tills nästa år eftersom bilar på lager finns att köpa.

På kort sikt innebär det att Jaguar enbart tillverkar suvar eftersom det är först senare i år som Jaguars nya fyrdörrarsmodell med eldrift kommer presenteras. Modellen ska konkurrera med Porsche Taycan och hämtar inspiration från Jaguar XJS och även E-Type. Dessutom utvecklar de en egen elbilsplattform.

Sista exemplaret av bilen kommer transporteras till Jaguars minnessamling där även de sista exemplaren av Jaguar XE, XF och XF Sportbrake finns. 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.