Nästa artikel
Jaguar siktar på Porsche – nya elbilar blir betydligt dyrare
Nyheter

Jaguar siktar på Porsche – nya elbilar blir betydligt dyrare

Publicerad 28 juni 2021
De nya elbilsmodellerna som Jaguar ska visa upp blir betydligt dyrare än många trott. Koncernchefen siktar på Bentley och Porsche, inte på BMW och Audi.

Jaguar var tidigt ute med elbilen I-Pace. Den är inte billig, men bjuder på hög komfort och design som inte liknar något annat.

Den som hade hoppats på att de kommande elbilsmodellerna som Jaguar ska visa upp blir billigare lär dock bli besviken. De blir nämligen ännu dyrare.

Jaguars nya elbilar ska ”flytta sig uppåt” i segmentet och kommer kosta minst 1,2 miljoner kronor, bekräftar koncernchefen Thierry Bollore i en intervju med Auto Express. Han vill nämligen positionera märket närmare Bentley och Porsche än BMW och Audi.

– Kunderna ser vår bil, gillar den och provkör den. Men de går ändå och köper en Audi eller BMW. Det är problemet. Folk köper originalet, och vi är inte originalet. Vi måste ändra positioneringen för Jaguar, säger han.

2030 ska alla bilar som Jaguar säljer vara eldrivna. Premiär för den nya modellserien med elbilar, som förmodligen kommer bestå av två crossoverbilar och en sportigare tvådörrarsmodell, blir 2025.

Jaguar och Land Rover ska fasa ut dieselmotorerna och satsa mer på eldrift. Det kan du läsa mer om här.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.