Nästa artikel
Jaguar och Land Rover klarar inte trycket – ett års väntetid
Nyheter

Jaguar och Land Rover klarar inte trycket – ett års väntetid

Publicerad 20 maj 2021
Högtryck i bilförsäljningen gör att Jaguar och Land Rover inte klarar av att möta efterfrågan. Leveranstiden är upp till ett år.

Jaguar och Land Rover hade svårt att klara EU:s utsläppskrav förra året. Pandemin försenade nämligen flera av koncernens nya laddhybrider.

När allt fler bilköpare nu vill ha en laddbar bil klarar Jaguar och Land Rover inte av att möta efterfrågan. Enligt nya uppgifter har koncernen en lista på 100 000 bilköpare att beta av samtidigt som tillgången på bilar är för liten, skriver Automotive News.

Det handlar bland annat om laddhybridversionen av Land Rover Defender samt laddbara versioner av flera andra modeller. Leveranstiden närmar sig nu ett helt år. 

Högtryck på laddhybrider

Det hjälper förstås inte heller att chipbristen slår hårt mot bilindustrin. Förra året fick Jaguar och Land Rover dessutom tillfälligt pausa tillverkningen av Range Rover Evoque och Land Rover Discovery Sport som laddhybrider på grund av fel i utsläppssiffrorna.

– Det är särskilt högt tryck på laddhybrider. Det har en dramatisk påverkan på marknaden. Några av dessa har tolv månaders väntetid så många kunder kommer få vänta väldigt tålmodigt, sa ekonomichefen Adrian Mardell i samband med presentationen av företagets kvartalsrapport.

Läs också: Land Rover satsar på ny laddhybrid med vätgasdrift

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.