Nästa artikel
Hyundais elbilsplaner: Elva nya modeller till 2030
Nyheter

Hyundais elbilsplaner: Elva nya modeller till 2030

Publicerad 3 mars 2022
Hyundai ska lansera elva nya elbilar de kommande åren, varav sex suvar.

Efter lanseringen av Ioniq 5 siktar Hyundai på att visa upp ytterligare elva nya elbilar till 2030, plus sex elbilar från lyxmärket Genesis. Det avslöjade koncernen på ett digitalt event under onsdagen.

Bland de kommande elbilarna finns tre sedanmodeller, sex suvar, en transportbil och en ”ny typ av bil”. Exakt vad det handlar om är än så länge oklart.

Först ut blir Hyundai Ioniq 6, en sedanmodell med coupéstuk som inspirerats av konceptbilen Prophecy och som ska börja säljas redan i år. 2024 följer Ioniq 7 som blir en större suv-modell.

– Vi snabbar på vår omställning till elektrifiering på ett framgångsrikt sätt och blir en global ledare när det gäller elbilar, trots utmaningar som global chippbrist och pågående pandemi, säger koncernchefen Jaehoon Chang.

Till skillnad från vissa andra märken väljer dock Hyundai att fortsätta jobba med flera batterileverantörer istället för att utveckla och tillverka batterier på egen hand. Hyundai ska även utveckla en ny plattform kallad IMA som kompletterar E-GMP-plattformen som Ioniq 5 bygger på samt införa mjukvaruuppdateringar via nätet för alla nya bilar som lanseras från och med i år.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.