Bild
Nästa artikel
Nyheter

Hyundai dementerar: Slutar inte med förbränningsmotorer

Publicerad 2022-01-06 10:50
Efter uppgifter om att Hyundai ska sluta utveckla nya bensin- och dieselmotor går en pr-chef ut och dementerar ryktet.

Före nyår kom uppgifter om att Hyundai och Kia helt ska sluta utveckla nya förbränningsmotorer, för att ingenjörerna istället ska kunna fokusera på eldrift. Det är inget kontroversiellt beslut – flera andra märken har redan meddelat liknande planer.

”Vår egen motorutveckling är en stor bedrift men vi måste förändra systemet för att skapa framtida innovation baserat på tillgångar från förr”, ska koncernens utvecklingschef ha skrivit i ett mejl till de anställda.

”vi ska erbjuda en stark portfolio med drivlinor för globala köpare”

Beskedet verkar dock ha misstolkats. Enligt bilsajten Motor1 dementerar Michael Stewart, som är marknads- och pr-chef för Hyundai- och Kiagruppen i Nordamerika, uppgifterna helt.

”Vi stoppar inte utvecklingen av motorer som framkommit i spekulationer i media. Gruppen ska erbjuda en stark portfolio med drivlinor för globala köpare, och det inkluderar en kombination av högeffektiva motorer och elmotorer med nollutsläpp”, uppger han i ett uttalande.

Det fanns även uppgifter om att koncernen skulle stoppa utvecklingen av nya bränslecellsbilar. Det stämmer inte heller, enligt en koreansk affärstidning.

Koncernen har som mål att enbart sälja elbilar på ”de största globala marknaderna” senast 2040, alltså om 18 år.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.