Nästa artikel
Uppgifter: Hyundai och Kia fasar ut nya förbränningsmotorer
Nyheter

Uppgifter: Hyundai och Kia fasar ut nya förbränningsmotorer

Publicerad 29 december 2021 (uppdaterad 4 januari 2022)
Hyundai och Kia ska inte utveckla några nya förbränningsmotorer, enligt nya uppgifter. Istället är det eldrift som gäller.

Flera biltillverkare börjar fasa ut utvecklingen av nya förbränningsmotorer. Ingenjörerna fokuserar nu på eldrift eller på att finjustera befintliga motorer istället för att utveckla nya.

Senast i raden är Hyundai och Kia som enligt uppgifter till Korea Economic Daily har lagt ned utvecklingen av nya förbränningsmotorer. Personalen på utvecklingscentret ska jobba med elektrifiering och de som jobbat med prestandamotorer ska utveckla eldrivna prestandamodeller.

Exakt vad det innebär för Hyundais sportigare N-modeller återstår att se. Utvecklingschefen Albert Biermann som koncernen lockade över från BMW:s M-division ska gå i pension (men stanna kvar i rollen som rådgivare).

”Det är oundvikligt att vi konverterar till elektrifiering. Vår egen motorutveckling är en stor bedrift men vi måste förändra systemet för att skapa framtida innovation baserat på tillgångar från förr”, skriver utvecklingschefen Park Chung-Kook i ett mejl till de anställda.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (8)

  • 31 december 2021 junkers; ”för personbilar är…
  • 31 december 2021 Nej men för personbilar är…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.