Nästa artikel
Hyundai backar om Applebilen efter vågat uttalande
Nyheter

Hyundai backar om Applebilen efter vågat uttalande

Publicerad 8 januari 2021 (uppdaterad 8 januari 2021)
Börsvärdet hann öka med 65 miljarder kronor innan Hyundai tvingades ändra sitt uttalande om Applebilen – inte mindre än två gånger.

De senaste åren har intresset för den kommande Applebilen varit stort, men uppgifterna har varit knapphändiga. Tidigare i veckan tog ryktena ny spinn när Hyundai avslöjade att den sydkoreanska jättekoncernen inlett samtal om självkörande bilar med Apple.

Börskursen för Hyundai rusade med 19 procent efter beskedet vilket höjde börsvärdet med motsvarande 65 miljarder kronor över en natt.

Men riktigt så enkelt var det inte. Hyundai har ändrat sitt uttalande inte mindre än två gånger. 

Hyundai har ändrat sitt uttalande inte mindre än två gånger

Hyundais börskurs rusade med 19 procent efter det första beskedet. Observera att axeln som visar börsvärdet inte börjar på noll.

Först uppgavs att Hyundai är en av flera biltillverkare som Apple varit i kontakt med. Det uttalandet ändrades en halvtimme senare och då tog Hyundai bort hänvisningen till andra biltillverkare. Några timmar efter det kom ytterligare en ändring och då tog Hyundai bort samtliga hänvisningar till Apple.

”Vi har fått förfrågningar om möjliga samarbeten från flera företag gällande utvecklingen av självkörande elbilar. Inga beslut har tagits eftersom diskussionerna är i ett tidigt skede”, uppger Hyundai nu.

När det gäller utvecklingen av ny teknik tillsammans med andra företag är Apple kända för att inte vilja ha sitt namn kopplat till inledande diskussioner. Nu finns risk att Apple går till en konkurrent istället för Hyundai.

Enligt källor till Bloomberg ska den självkörande Applebilen inte visas upp förrän om åtminstone fem år.

Läs också: Så farliga är infotainmentsystemen – Apple och Google sämst

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.