Nästa artikel
Hongqi kan ”göra en Nio” – satsar på batteribyte
Nyheter

Hongqi kan ”göra en Nio” – satsar på batteribyte

Publicerad 2023-02-20 12:25
Hongqi som nyligen börjat säljas i Sverige kan satsa på att byta ut hela batteripaketet vid särskilda stationer som komplement till vanlig snabbladdning.

Att byta batteri ”i farten” som komplement till vanlig snabbladdning är en idé som Tesla tidigare avfärdat. Men konkurrenten Nio har nu kört igång sina batteribytesstationer även i Sverige, och framöver kan flera andra märken haka på trenden.

Ett av dem är Hongqi som nyligen börjat sälja elsuven E-HS9 i Sverige. När märket nu visar upp en ny konceptbil, Hongqi New Energy E202, har den både stöd för snabbare laddning och byte av hela batteripaketet.

Det är dock ganska långt mellan en konceptbil och ett färdigbyggt nät av batteribytesstationer, och det är än så länge oklart om Hongqi ska löpa hela linan ut och lansera möjligheten till batteribyte – något som skulle kosta enorma belopp.

Hongqis konceptbil bjuder också på 800-voltsteknik, trådlös laddning och möjlighet att vrida på hjulen 90 grader för att exempelvis underlätta parkering. Snabbladdningen ska ge 30 mil enligt den kinesiska körcykeln på fem minuter.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 2023-02-21 18:44 Enklare med batteribyte när…
  • 2023-02-20 22:45 Ja, och så tänker jag på den…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.