Nästa artikel
Nio lanserar batteribyte i Sverige: ”Lättare än att tanka”
Nyheter

Nio lanserar batteribyte i Sverige: ”Lättare än att tanka”

Publicerad 5 oktober 2022 (uppdaterad 5 oktober 2022)
Varberg blir först ut när Nio börjar bygga batteribytesstationer längs svenska vägar.

Kinesiska Nio har en lite annorlunda lösning för märkets elbilar. Vid sidan av vanlig snabbladdning kan batteriet också bytas ut ”i farten” för den som inte vill vänta.

I dag har Nio mängder av batteribytesstationer i Kina och flera har även byggts i Norge. Snart kommer tekniken även till Sverige och då blir Varberg först ut.

”Det kommande nätverket med Power Swap-stationer är en del i företagets helhetslösning för enkelt elbilsägande som gör det lättare att ladda än att tanka”, skriver Nio i ett pressmeddelande.

Varberg blir alltså först ut men fler svenska batteribytesstationer ska börja byggas under 2022. En station rymmer tolv batterier och kan utföra tolv byten i timmen. Batterierna laddas långsammare än vid snabbladdning vilket sliter mindre på batteriet.

– Nu förändrar vi infrastrukturen för elbilsladdning i Sverige. Med våra Power Swap-stationer eliminerar vi allt vad räckviddsångest heter, spar tid i vardagen och gör livet med elbil enkelt och bekvämt för våra användare, säger Mattias Lundgren, chef för Nio i Sverige.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (5)

  • 5 oktober 2022 Misstänker att Raphael…
  • 5 oktober 2022 För att få ekonomi i detta…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.