Bild
Nästa artikel
Nyheter

Hedin Bil lanserar bilprenumeration

Publicerad 26 november 2021 (uppdaterad 26 november 2021)
Foto: Holger Ellgaard/Creative Commons
Bilkedjan Hedin Bil börjar sälja en så kallad bilprenumeration som löper på 30 dagar i taget.

Att privatleasa sin bil har blivit ett vanligt alternativ till att köpa den med lån. De senaste åren har det även dykt upp olika typer av korttidshyra av bil, något som bilkedjan Hedin Bil nu också ger sig in på.

Hedin Bil ska börja sälja så kallade bilprenumerationer i ett pilotprojekt. Först ut är anläggningen i Akalla norr om Stockholm. Tanken är att kunderna prenumererar på en bil 30 dagar i taget.

Vid starten erbjuds bland andra elbilarna Kia EV6, Ford Mustang Mach-e och MG ZS EV, laddhybriden MG EHS samt Citroën C3 och Nissan Qashqai.

– Vissa bilister behöver bilen varje dag året runt, andra behöver den under en period. Vi möter alla behov och kan dessutom erbjuda bilar omgående till många som väntar på leverans, säger Morten Westby, vd för Hedin Stockholm Bil.

Dyrare än privatleasing

Tjänsten är ett samarbete med prenumerationstjänsterna Imove och Schysst som vi skrivit om tidigare här. Imove har i dag ett drygt 100-tal bilar på svenska vägar och Schysst som startades av försäkringsbolaget Gjensidige har ett 50-tal bilar.

Några prisuppgifter finns inte ännu, men att prenumerera på en bil direkt från Imove kostar mellan 4 490 och 11 490 kr per månad. Schysst har färre bilar att välja på och där ligger kostnaden på 4 490–6 490 kr/mån. Månadskostnaden blir högre än med vanlig privatleasing, men där måste kunden ofta binda upp sig i 24–36 månader.

Vad passar dig bäst – privatleasing eller billån? Testa här och få svar direkt!

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (6)

  • 28 november 2021 Kul historia i ämnet…
  • 28 november 2021 Ja, detta med att hyra eller…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.