Bild
Nästa artikel
Här testas diagonala övergångsställen: ”Kul att prova”

Här testas diagonala övergångsställen: ”Kul att prova”

Nyheter

Nu kan fotgängare korsa vägen mitt i korsningen på samma sätt som i Japan och London.

Stockholms stad har kört igång ett försök med diagonala övergångsställen, som går snett över hela korsningen. Två försök görs parallellt: i korsningen Mäster Samuelsgatan och Regeringsgatan i City samt Mikrofonvägen och Telefonvägen vid Telefonplan.

Tanken är att framkomligheten ska bli bättre för gående, enligt Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP). Enligt honom blir väntetiden för trafikanterna lite längre.

– Det blir lite längre väntan för alla, men när det väl blir grönt så går det också snabbare för alla att komma fram, säger Daniel Helldén (MP) till lokaltidningen Mitt i.

Försöket ska avslutas sommaren 2021.

– Det är kul att prova något nytt och om det fungerar bra kan det definitivt bli aktuellt på fler platser, säger Daniel Helldén.

Läs också: Kontroversiella cykelregeln tillbaka med nytt skyltknep

Taggar: Nyheter
Här testas diagonala övergångsställen: ”Kul att prova”

Kommentarer

#1
2020-11-02 14:07

Detta är rätt vanligt i Asien.

#2
2020-11-02 14:22

Ser farligt ut, ännu mer att ha uppsikt över i en korsning för fordonsförare och gångtrafikanter. MP gör allt för att jävlas med fordonsförare i bl a stadstrafik, många fordon kör ju inte där för nöjes skull. Det är ofta transporter av varor och människor för att vårt samhälle ska fungera. Alla transporter kan ju inte ske gåendes eller på cykel!

#3
2020-11-02 17:35

I Japan och London är det ju ett myller av människor som korsar vägen samtidigt. I Sverige kanske man är helt ensam mitt i korsningen med bilar som kommer från alla håll. Känns inte helt trafiksäkert.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.