Nästa artikel
Här är nya generationen Lexus IS
Nyheter

Här är nya generationen Lexus IS

Publicerad 10 januari 2013 (uppdaterad 11 januari 2013)
Bilder har släppts på den färdiga versionen av Lexus utmanare till BMW 3-serien. För första gången kommer IS med hybriddrift.

Den nya generationen Lexus IS får världspremiär på Detroit Motor Show på tisdag nästa vecka, den 15 januari. Nu finns bilder och lite information om den nya sedanen, som till utseendet starkt påminner om konceptbilen LF-CC, vars grill bidrog till en livlig diskussion i kommentarsfältet. Grillen och mycket annat vad gäller exteriördesignen verkar vara oförändrat till denna produktionsklara modell.

Nya IS är bredare än den gamla modellen och har längre hjulbas. Något som i kombination med tunnare framsäten förbättrar benutrymmet i baksätet samt förstorar bagageutrymmet.

Interiördesignen och främst förarplatsen har i övrigt inspirerats av supersportbilen Lexus LFA och i mittkonsolen finns elektroniska reglage för luftkonditioneringen. En analog klocka pryder instrumentbrädan.

Till Europa kommer modellerna IS 250 och hybridmodellen IS 300h, vilken blir den första IS-modellen som får hybriddrift.

Därutöver kan båda dessa modeller fås med så kallat F Sport-paket, vilket innebär bättre prestanda och en något annorlunda design på grill, stötfångare och säten.

Ytterligare information får vi vänta på lite till.

Diskutera: Vad tycker du om nya Lexus IS?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-01-10 09:05
saabnisse

Fronten fortfarande lika fasansfullt ful.

#2 • Uppdaterat: 2013-01-10 09:09
Hackenbush

Denna fronten är nog den mest groteska jag sett på någon bil, den får till och med Audis grillar att se små och obetydliga ut.
Men inredningen är ganska smakfull

#3 • Uppdaterat: 2013-01-10 09:20
Rustan Werling

Tidernas mest överdesignade bil? Gissar på att Toyota kallar den "dynamisk"

#4 • Uppdaterat: 2013-01-10 09:29
Hanzzon

Alla de andra produktionsklara Lexusmodellerna har fått en avdelning av fronten genom stötfångaren i mitten vilket jag skulle bli förvånad om inte också IS får men ska vi gissa att denna tråd enbart kommer att handla om hur ful denna bil lär bli från kritikernas sida här helt utan att reflektera över tekniken, prestandan, de rekordlåga utsläppen eller allt annat som denna bil faktiskt kommer med nu när man inte längre kan klaga på den fula digitalklockan?

#5 • Uppdaterat: 2013-01-10 09:44
Thommys

Jag tror inte att en analog klocka väger upp denna enormt fula front. Det måste vara bilvärldens fulaste bil just nu. Den ska konkurrera mot BMW 3-serie. En bil som tillhör bland de snyggaste. Lycka till, säger jag bara.

I USA har yngre personer råd med dessa bilar så där kan den sälja bättre, men här i Europa där mer mogna människor väljer bilar från detta segment känns bilen väldigt fel designad. I Japan går den säkert hem också bland yngre köpare som ägnar sig åt drifting. Den har lite det stuket.

#6 • Uppdaterat: 2013-01-10 09:47
KaptenOberkommando

Helt rätt, Hanzzon: Den här bilen är så j-vla ful att alla andra eventuella bra sidor med bilen helt äts upp - och lite till. Den är så fetful att jag inte ens tänker åka och titta på den överhuvudtaget! Hela fronten ser fullständigt krockad ut. Men så är det japansk "design" ... Eller som Rustan skrev: Tidernas mest överdesignade bil? Japp. 99,99 köpare av 100 kommer välja en annan bil enbart på grund av utseendet. BMW 3-serie - som skulle vara den här bilens måltavla - kan sova lugnt i många år till.

#7 • Uppdaterat: 2013-01-10 10:00
hultarn

Bakifrån och från sidan är den helt OK, men som sagt: fronten...
Det funkade inte för Plymouth för 50 år sen, och lär inte göra det idag heller.
Inredningen är fantaslös, ger 80-talskänsla med den där "mittbalken" som går längs hela instrumentbrädan. Och ska passageraren ha armbågen i mugghållarna?

Nej, denna väcker nog bara habegär hos vissa av de märkestrogna. Bra teknik eller inte.

#8 • Uppdaterat: 2013-01-10 10:14
Simon no1

Helt klart en bil vars design man måste vänja sig vid, kanske är den riktigt läcker i verkligheten, men den kommer defenetivt att synas.....

Inga fega småputsningar som Audi håller på med där man inte kan se om det är en ny bil eller en 10 år gammal..... Så den kan bli en storsäljare i segmentet för de som vill ha en bil med lite nytänkande.....

#9 • Uppdaterat: 2013-01-10 10:19
saabnisse

Men på tredje bilden som visar bilen rakt från sidan finns en detalj som faktiskt är väldigt lyckad.
Den krökta linjen som börjar mitt på framdörrens underkant och går i en båge upp till bakljusens överkant och runt bakluckan i ytterligare en båge.
Överdesignat eller inte, men just den linjen tycker jag är snygg.

#a • Uppdaterat: 2013-01-10 10:32
Rustan Werling

Jag håller med dig om att den ser bra ut bakifrån, saabnisse. Den övergripande formen från sidan tycker jag också är helt okej.

Men sen har dom förstört hela designen med en massa plotter och vinklar och veck och fram för allt en grill som går till historien.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.