Nästa artikel
Häng med på årets stora vintertest!
Nyheter

Häng med på årets stora vintertest!

Publicerad 18 januari 2022 (uppdaterad 18 januari 2022)
Vi Bilägare kör nu igång årets stora vintertest med fem nya bilar. Så här följer du med testförarna bakom kulisserna.

Precis efter nyår är det tradition att Vi Bilägare kör igång årets tuffa vintertest – och så blir det även i år. Just nu är testförarna tillsammans med fotograf Simon Hamelius i Funäsdalen för att sätta våra fem nya långtestbilar på prov.

I årets långteststall ingår två elbilar, nämligen Hyundai Ioniq 5 och kinesiska MG Marvel R. Maria Dahlin har redan haft vissa problem med Ioniq. Det återstår att se hur den klarar bister vinterkyla och snörök.

– Jag har fått öppna bilen med nyckeln ett antal gånger och den har en hel del elektroniska spöken för sig. Den behöver dessutom en bakrutetorkare och strålkastarspolare men det saknas, sa hon i ett avsnitt av Vi Bilägares podcast.

Klas Skarin har tagit med ännu fler transportmedel än bara en Dacia till vintertestet.

Elbilarna MG Marvel R och Hyundai Ioniq 5 är fulladdade och redo för en ny testdag. Simon Hamelius fotograferar testbilarna vid Dragon Gate.

Även Nissan Qashqai sätts på prov i vintertestet, men den bil vi hämtade ut för några veckor sedan var med om en obehaglig olycka och fick ersättas tillfälligt av en vikarie. Dacia Sandero och Subaru Outback sätts också på prov i vintertestet.

Som vanligt tittar testförarna närmare på köregenskaper på vinterväg, värme i kupén, strålkastare och drivgrepp under vintertestet. Förra årets test kan du läsa här.

Du kan följa med i allt som händer under vintertestet på Instagram. Följ Vi Bilägares profil så får du hänga med bakom kulisserna med både bilder och filmer.

Häng med på vintertest – följ Vi Bilägare på Instagram här

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.