Nästa artikel
Uppsnack inför långtest 2022
Podcast

Uppsnack inför långtest 2022

Publicerad 2022-01-11 08:55 (uppdaterad 2022-01-11 14:39)
Avsnitt 262: Vi presenterar de fem bilar vi valt att köra kommande 12 månader och går igenom utrustning och specifikationer. Dessutom delar testförarna med sig av första intrycken – det har redan hunnits med en utlandsresa och en krock! Slutligen tippas det vem som står som vinnare när 2022 är slut.

Tryck på play och lyssna på Vi Bilägares podcast. Medverkande i detta avsnitt är Calle Carlquist, Anders Helgesson, Nils Svärd och Maria Dahlin.


I senaste avsnittet av Vi Bilägares podcast går vi igenom de nya långtestbilarna. Maria Dahlin är först med att köra Hyundai Ioniq 5.

– Priset står sig bra mot konkurrenterna, särskilt med tanke på all ny teknik. Och den verkar kunna ladda snabbt under lång tid, men den är väldigt kylkänslig.

När det varit kallt har bilen dessutom drabbats av underliga buggar.

– Jag har fått öppna bilen med nyckeln ett antal gånger och den har en hel del elektroniska spöken för sig. Den behöver dessutom en bakrutetorkare och strålkastarspolare men det saknas.

Calle Carlquist som kör Nissan Qashqai blev påkörd av en lastbil som skulle byta fil på E4:an på väg till redaktionen. Han klarade sig utan skador, men inte bilen.

– Jag har pendlat till och från Stockholm i 36 år men tror aldrig jag behövt göra en panikbromsning. Men nu small det till med besked. Bilen for över alla filer men jag lyckades undvika alla andra.

Nils Svärd kommenterar att vanliga personbilar kan vara svåra att upptäcka för lastbilsförare i sina hytter. Lastbilarna skulle behöva fler aktiva säkerhetssystem för att hålla koll på omgivningen, precis som många personbilar redan har.

– Vi måste ha kommit längre än så här, säger han.

Prenumerera med Apple Podcaster Prenumerera med Spotify Prenumerera med Google Podcasts

 

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (31)

  • 2022-01-21 16:35 L West skrev: Jag vet att…
  • 2022-01-21 16:28 Jag vet att det är ett…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.