Nästa artikel
Google släpper på kraven – film och spel snart i bilen
Nyheter

Google släpper på kraven – film och spel snart i bilen

Publicerad 2024-05-17 08:46 (uppdaterad 2024-05-17 12:08)
Snart kan det dyka upp betydligt fler spel och filmappar i bilar som använder infotainmentteknik från Google. Det gäller bland andra Volvo och Renault.

Google har lanserat flera nyheter som kommer dyka upp i Android Automotive – tekniken som ligger till grund för infotainmentsystemet i bland andra Polestar, Volvo och Renault.

Den största nyheten är att Google släpper på flera krav som avgör vilka appar som tillåts i bilens pekskärm och inte. Nu införs bredare stöd för spel och videoappar som kan användas medan bilen står stilla, samt olika webbläsare för att surfa på nätet.

Dessutom ska bilägarna snart kunna ”skicka upp” en film som spelas upp i mobilen till bilens infotainmentskärm. Hur det fungerar kan du se i filmen nedan.

Ändringarna ska också dyka upp i Android Auto, som är ett sätt att visa mobilens appar i bilens infotainmentsystem men som inte innebär att biltillverkaren använder Googles operativsystem.

Google och Apple har tidigare fått kritik för att deras system gör att reaktionstiden förlängs i trafiken. En studie som kom 2020 visade att bilförare som väljer musik med Apple Carplay eller Android Auto hade längre reaktionstid än en person som var drogpåverkad.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (10)

  • 2024-05-17 15:29 Undra hur länge det dröjer…
  • 2024-05-17 15:10 LC4ever skrev: Ja, det…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.