Bild
Nästa artikel

Genii kastar in handduken

Nyheter

Investmentbolaget Genii Capital och samarbetspartnern Bernie Ecclestone har nu dragit sig ur diskussionerna om att köpa Saab. Därmed är Spyker enda kvarvarande spekulant.

För bara några dagar sedan var Genii Capital ett av de hetaste namnen att ta över Saab.

Hoppar av
Nu meddelar investmentbolaget att de drar sig ur förhandlingarna med GM.

"Genii Capital kan agera snabbt och aggressivt, men att bygga ett stabilt och långsiktigt partnerskap kräver både tid och intensivt arbete", skriver Genii Capital i ett pressmeddelande.

"Tyvärr tror Genii Capital att tajmingen för nästa steg i avvecklingsprocessen av Saab är oförenlig med vad som krävs för att införa en hållbar verksamhetsplattform och för att avsluta affären."

Detta innebär att Spyker nu sannolikt står kvar som ensam intressent.

Samarbetade med skandalchef
Sedan GM annonserade att Saab var till försäljning i slutet av 2008 har flera konstellationer av spekulanter kommit och gått.

Andra har varit mer minnesvärda än andra.

Genii Capital var en av de mer färgstarka spekulanterna, framför allt eftersom det Luxemburgbaserade investmentbolaget lyckades knyta till sig Formel 1-bossen Bernie Ecclestone som samarbetspartner.

Bernie Ecclestone är förutom sitt engagemang för motorsporten känd för flera skandaliserade uttalanden, däribland en hyllning av nazistledaren Adolf Hitler.

Till synes från ingenstans dök Genii Capital upp precis innan GM:s tidsfrist gick ut den 7 januari.

Nu tackar Genii Capital för sig och kastar in handduken.

Diskutera: Vad hade Bernie Ecclestone inneburit för Saab?
Taggar: Nyheter
Genii kastar in handduken

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.