Bild
Nästa artikel
Geely utvecklar eldriven lastbil med utbytbart batteri

Geely utvecklar eldriven lastbil med utbytbart batteri

Nyheter

Det dyker upp allt fler nya spelare i lastbilsvärlden. Volvoägaren Geely vill slå sig in med en eldriven lastbil som kan byta batteri vid sidan av vägen.

Det är inte bara bland personbilar som elektrifieringen breder ut sig. Även tyngre fordon förses med laddkontakt i allt högre utsträckning för att minska de lokala utsläppen.

Volvo Cars-ägaren Geely vill utmana de stora lastbilsjättarna med en tung lastbil som utvecklats i Europa. Den ska säljas under namnet Farizon och blir helt eldriven.

Enligt nya uppgifter blir den kommande lastbilsmodellen världsbäst på aerodynamik, en viktig faktor i en eldriven lastbil eftersom lågt luftmotstånd innebär lägre förbrukning och därmed längre räckvidd.

Exakt hur lång räckvidden blir är inte officiellt, men den ska enligt Geely vara ”avsevärd”. Lastbilen har flera elmotorer som fördelar ut kraften och kan dessutom byta ut batteripaketet på särskilda stationer, vilket ska gå snabbare än att ladda upp det i en snabbladdare.

Den officiella premiären dröjer till mitten av 2021 och de första leveranserna av lastbilen ska ske mot slutet av året.

Läs också: Scania visar ny ellastbil – beskrivs som en ”milstolpe”

Taggar: Nyheter
Geely utvecklar eldriven lastbil med utbytbart batteri

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.