Bild
Nästa artikel
Geely gör oblyg kopia av Mini

Geely gör oblyg kopia av Mini

Nyheter

Volvoägaren Geely visar en ny minsting på bilsalongen i Shanghai. Känner vi inte igen formerna från någon annanstans?

Det finns risk för förvirring när bilmässan i Shanghai slår upp portarna den 19 april. Geely ställer ut nya Emgrand EC6-RV, en hundkoja från Kina som flörtar friskt med Mini Cooper.

Storleken tycks vara någorlunda lika och vi känner igen det kontrastfärgade taket samt de mörka takstolparna. Kinabilen skiljer sig visserligen med bland annat annorlunda plåtveck längs sidorna och inte lika runda strålkastare, men var inspirationen är hämtad från råder inga tvivel.

Enligt den knapphändiga information som finns tillgänglig är bilen utrustad med en turboladdad bensinmotor på 1,3 liter som kan kombineras med en dubbelkopplingslåda.

Geely har tidigare anklagats för att kopiera Rolls-Royce.

Diskutera: Vad tycker du om Emgrand EC6-RV?

Taggar: Nyheter, , Mini

Kommentarer

#1
2011-04-14 14:07

Nog är det en oblyg kopia, allt. Men det torde endast gälla utseendet. Egenskaperna lär inte ligga i närheten av originalets. Än.
Redan runt 1980 gjorde kineserna kopior av västerländska produkter. Minns en spegelfeflexkamera som var en nästan exakt kopia av en då vanlig Minolta-modell. (SR-T 101 poppar upp i skallen, men det kan vara helt fel.) Finishen var allt annat än originalet och den var även dammig invärtes, men de var ändå så lika att spegelhusen kunde bytas rätt av. Kameramärket var för övrigt Seagull.
Japanerna började ju också med att kopiera, men inte enbart. De hade, precis som kineserna, även en egen industri av kvalitetsprodukter. Idag är det väl knappast någon som anklagar japaner för att kopiera.
Och snart är kineserna där...

#2
2011-04-14 19:47

Känns lite som en korsning av Swift och Mini.

Sätt rätt fula små mopedbilar som även de stulit Mini-designen. Inte vackert :p Speciellt när Mini, enligt mig, inte är det vackraste som rullar på fyra hjul till att börja med . ;)

#3
2011-04-15 22:24

Det är egentligen bara det vita taket som ger associationer till Mini.

#4
Gert Andersson
2011-04-16 17:37

Ännu en liten krockfarlig bil.

Vi som vill ha en lite enklare bil till ett bra pris men ändå vill ha storlek och säkerthet då?

En manlig bill vill jag ha utan en massa lyx! En bil som känns bil. Rallyfeeling blir det utan lyx. mer känsla med.

På tal om rally var frugan och jag och kollade idag. I hela skänninge körde de sprint samtidigt. Ljud från alla håll! :) Kul att de typ kör mitt i stan. Äfven sådana som icke brukar titta på rally tittade då. T ex rullatortanter och kontorsnissar.

Gamla bilar i mängder, känns som att komma tillbaka i tiden. :) Det var bättre förr!

Min dotter på 20 år äro som migh. hon vill icke hafva någon platt jäfla tv.

#5
Raymond K
2011-04-17 10:13

Visst liknar den Mini lite men idag tycks ju nästan alla bilar vara stöpta i samma form så vad gör det.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.