Nästa artikel
Första bilden: Fler detaljer om nya Mercedes EQS
Nyheter

Första bilden: Fler detaljer om nya Mercedes EQS

Publicerad 5 mars 2021
Den eldrivna toppmodellen Mercedes EQS ska premiärvisas i vår och bjuder på spännande teknik och lång räckvidd.

Mercedes lyxlimousin S-klass har länge varit en pionjär som varit först med flera viktiga genombrott när det gäller teknik och säkerhet. Men nu är S-klassens framtid som föregångare hotad.

I vår ska Mercedes visa upp den nya elbilen EQS, som blir den tredje modellen att ansluta till märkets eldrivna EQ-modeller efter suven EQC och den mindre crossovermodellen EQA.

Mercedes EQS ska börja säljas i sommar, men redan nu får vi se en första teaserbild som avslöjar ett mjukt och nästan ”bulligt” designspråk. Bilen får karaktäristiska LED-bakljus och infällda dörrhandtag som ska sänka luftmotståndet och därmed även elförbrukningen.

Plattformen som Mercedes EQS bygger på heter EVA och är helt anpassad för eldrivna modeller. Det finns än så länge inga tekniska specifikationer men Mercedes siktar på åtminstone 70 mils räckvidd i WLTP-körcykeln.

En viktig nyhet med Mercedes EQS är att den får en ny generation av infotainmentsystemet MBUX med en annorlunda typ av skärm som kallas ”Hyperscreen”. Den sträcker sig över hela bilens bredd och innefattar både instrument för föraren, infotainmentsystem i mitten och en extra skärm för passageraren.

Läs också: ”Mercedes S-klass trivs bättre ju längre resan är”

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.