Bild
Nästa artikel
Fordförarens överraskande fortkörningsbot: 703 km/tim

Fordförarens överraskande fortkörningsbot: 703 km/tim

Nyheter

Nja, riktigt så snabb är inte Ford Focus...

En italiensk bilförare fick förmodligen en smärre chock när hon fick en fortkörningsbot på posten, skriver lokala medier. Bötesbeloppet var på knappt 9 000 kronor och hon anklagdes för att ha kört inte mindre än 703 km/tim med sin Ford Focus – på en 70-sträcka.

Hon blev inte av med körkortet, men fick tio ”straffpunkter” på sitt körkort vilket är halvvägs mot körförbud.

Även om det inte är något större fel på accelerationen i Ford Focus är den förstås inte kapabel till den här toppfarten.

En italiensk organisation råder nu kvinnan att betala boten för att sedan bestrida den, och då får hon rättslig hjälp av organisationen.

Läs också: Nya förslaget: Högre fortkörningsböter för dig som är rik

Taggar: Nyheter

Kommentarer

#1
2020-07-09 17:01

70,3 km/ tim verkar rimligt.

#2
2020-07-09 19:52

Undra om det var en RS?

;-)

MVH AL

#3
2020-07-10 10:20

Jag tycker det här med böter, även i Sverige är idiotiskt utformat om man vill överklaga. Även om man är bomsäker på att en bot är felaktig, så ska man ändå betala och sen överklaga? Varför? Varför ska man betala en uppenbart felaktig bot. Om man inte har gjort något fel så ska man väl inte straffas för det?

Gäller inte längre det gamla "oskyldig till motsatsen har bevisats"?

Säg att jag får parkeringsböter trots att jag har en helt synlig lapp i rutan som visar att jag har betalat. Vad händer då om jag skiter i att betala den, men direkt bestrider den? Kan jag straffas för det? Vad händer om man inte har pengarna att betala en bot som man inte skulle ha fått? Som i det här fallet. Alla människor har inte ett sparande, speciellt inte låginkomsttagare. De kanske inte har 9000 kr och kan då inte betala och sen överklaga.

#4
2020-07-11 15:34

Parkeringsböter är inte böter i lagens mening utan en "kontrollavgift, felparkeringsavgift" eller liknande.
I och med det skickas kravet till ägaren och inte den som begått felet.
De avgifter som utfärdas på tomtmark av privata parkeringsbolag behöver man inte betala om de är felaktiga utan då överklagar man istället.
De som utfärdas på gator av kommunala bolag ska betalas och sedan överklagas
"Riktiga böter" behöver man inte betala direkt.
Man blir i regel då beordrad att inställa sig i rätten och kan försvara sig där.

#5
2020-07-12 20:25

För ett antal år sen hade jag en Ford Mondeo, som under en resa mellan Göteborg och Sundsvall plötsligt visade ca fyra ggr för hög hastighet. Mätaren visade 200 km/h när jag i verkligheten körde ca 50 km/h. Undrar om jag kunnat prata mig ur en ev. fortkörning om farbror polisen stått och kollat nånstans efter vägen???

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.