Nästa artikel
Ford Mustang Mach-E blir billigare – även i Sverige
Nyheter

Ford Mustang Mach-E blir billigare – även i Sverige

Publicerad 31 januari 2023 (uppdaterad 31 januari 2023)
Teslas prissänkning gör att Ford sänker priserna på elbilen Mustang Mach-E. Det gäller även för svenska köpare.

Den stora prissänkningen som Tesla gjorde tidigare i januari har hittills inte resulterat i några större prissänkningar hos konkurrenterna. Tvärt om – när Polestar 2 uppdaterades blev den till och med dyrare än tidigare.

Men Ford uppger nu att priserna på eldrivna Mustang Mach-E ska sänkas med mellan 6 200 och 61 600 kronor på den amerikanska marknaden, för att bibehålla andraplatsen på elbilstopplistan.

– Vi måste konkurrera. Det är en konkurrensutsatt marknad och den blev nyss ännu mer konkurrensutsatt efter det Tesla gjorde. Vi kommer inte ge efter för någon, säger Marin Gjaja, kundchef på Fords elbilsdivision, till Automotive News.

Prissänkningen går inte direkt att översätta till den svenska marknaden, men enligt Erik Lindham som är informationschef på Ford i Sverige har prisstrukturen för Mustang Mach-E gjorts om nyligen.

– Vi har gjort om strukturen för Mach-E. Nu finns det bara en grundmodell och sedan finns ett antal tillvalspaket, säger han.

”Vi har gjort om prisstrukturen för Mustang Mach-E”, säger Fords informationschef Erik Lindham. Foto: Niklas Carle & Ford

I början av december kostade instegsversionen Ford Mustang Mach-E Standard Range med bakhjulsdrift 760 900 kronor. Nu kostar samma bil 699 900 kr, en prissänkning på 61 000 kr.

Med samma sätt att räkna har övriga versioner prissänkts med mellan 8 000 och 28 000 kr, men det kan alltså vara svårt att jämföra versioner och tillval rakt av med tidigare. 

Klart är dock att Mustang Mach-E har lägre instegspris i dag än förra året, efter att ha prishöjts kraftigt i flera omgångar.

– I Europa ser vi ständigt över vår prisstruktur för att erbjuda bästa möjliga pris för våra kunder. Vi har nyligen lanserat mycket attraktiva och konkurrenskraftiga erbjudanden på Mustang Mach-E och kan förse våra europeiska kunder med mycket korta ledtider på de flesta specifikationer, säger Erik Lindham.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (8)

  • 1 februari 2023 Christer skrev:…
  • 31 januari 2023 Mäkinen Den säljer helt ok i…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.