Nästa artikel
Ford återkallar 1,1 miljoner bilar
Nyheter

Ford återkallar 1,1 miljoner bilar

Publicerad 2 augusti 2011 (uppdaterad 2 augusti 2011)
Ford återkallar över 1,1 miljoner fordon i USA, då bensintanken riskerar att trilla ner och orsaka brand.

1,1 miljoner pickuper återkallas av Ford i USA sedan man upptäckt att remmarna som håller fast bensintanken slits ut av avisningsmedel som används på vägarna i kallare regioner. Det skriver Automotive News.

Felet upptäcktes av amerikanska myndigheter genom en undersökning som inleddes förra året, enligt Automotvie News. Ford uppger att felet hittills har orsakat tre bränder, varav en resulterade i personskador.

Bilarna som berörs är enligt Automotive News äldre med höga miltal. Ford kommer att informera ägarna under september månad och åtgärda felet gratis.

Bland de 1,1 miljoner bilar som återkallas finns modellen F-150. Av denna modell, som inte säljs på den europeiska marknaden, återkallades tidigare i år en miljon exemplar på grund av fel på airbagen, skriver Automotive News.

Diskutera: Vad tycker du om Fords kvalitet?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2011-08-02 12:05
KaptenOberkommando

Det stod att vi skulle diskutera vad vi tycker om Fords agerande. Vore det inte mer adekvat att diskutera Fords - och övriga amerikanska tillverkares - kvalitet i stället?! Eller snarare bristen på den ...

#2 • Uppdaterat: 2011-08-02 13:05
Kevin Carlsson

KaptenOberkomm: bra idé, det stod still i skallen när jag skulle formulera frågan. Tack för förslaget!

Så länge man håller sig till vad som framgår av artikeln ser jag dock inget hinder att diskutera annat än frågan. Frågan bör ses mer som ett förslag och en uppmaning till diskussion än en absolut bestämmelse.

/Kevin Carlsson, Tillförordnad webbredaktör

#3 • Uppdaterat: 2011-08-02 13:50
KaptenOberkommando

Kvein, det var inte meningen att låta spydig över din frågeformulering - mer ett försök till att göra mig lite lustig över vad jag tycker är skräpet från staterna. Ser nu också att du har ändrat frågan - det hade du inte behövt göra =)

#4 • Uppdaterat: 2011-08-02 13:52
Kevin Carlsson

KaptenOberkomm: uppfattade dig inte som spydig heller :)

#5 • Uppdaterat: 2011-08-02 17:51
Rustan Werling

Jag har själv en Chevrolet S 10 av ännu sämre kvalitet. Hela inredningen knärker och gnisslar, kör jag över 100 km/h så fladdrar backspeglarna som lärkvingar, det börjar komma rost lite här och där och aset drar lätt 1,2 liter milen när jag kör försiktigt.

Men av någon märklig anledning älskar jag bilen mer än någon annan bil jag har haft tidigare. Man känner sig lugn och avslappnad när man gungar fram i landskapet, jag kan lasta hur mycket skräp som helst på flaket och det finns gott om kraft i motorn.

Kvalitet finns det inte mycket av men desto mer själ.

Nästa bil kommer också bli en amerikansk pickup men det lutar åt en Dodge Ram eller Dakota istället.

#6 • Uppdaterat: 2011-08-02 20:04
amoC

En av mina f.d. chefer hade en S10, som jag lånade ibland när jag behövde flak. Hatade verkligen den bilen, inte för att det var något fel på den (den var relativt ny), utan för att han spillt ut nån sorts fiskspad på golvet ;) I övrigt en rätt trivsam bekantskap.

#7 • Uppdaterat: 2011-08-02 20:50
Rustan Werling

Haha...underbart Amoc :) Just gammal fiskspad måste vara den äckligaste stanken som finns.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.