Bild
Nästa artikel

Flygplanet krockade med Volvon

Filmklipp

Volvo får oväntad uppmärksamhet sedan ett flygplan kraschat in i en XC90 intill en landningsbana i Texas, USA.

 

En videosekvens som filmades av pilotens anhöriga visar hur ett propellerflygplan av typen Cessna Sky Hawk är på väg att landa när en Volvo XC90 närmar sig på en väg som angränsar landningsbanan. Sekunder senare är kollisionen ett faktum.

Enligt uppgifter i amerikanska medier klarade sig alla inblandade utan allvarliga skador, endast föraren och passageraren i Volvon fördes till sjukhus. Rapporterna gör också gällande att stoppmärken finns på vardera sida av landningsbanan.

Klicka på videofönstret ovan för att se filmen.
 
Diskutera: Vems fel? Pilotens, förarens eller flygplatsens?

Kommentarer

#1
2012-11-07 15:54

Smidigt att ha företräde med så bra sikt. Vid dimma ja då får man
gå ut och lyssna på flygplan. Ja tur att det, gick bra med personerna.

Hadde det vart en lotus elan. Ja då kanske bilen hadde klarat,
denna situation.

#2
2012-11-08 19:34

Föraren av bilen hade enl mig det fulla ansvaret. Säkert så satt denna och pladdrade i en mobil alldeles för upptagen för att se vad som finns runt omkring.

De visste garanterat att det fanns ett flygfält där, alltså borde det inte varit särskilt svårt att gissa att det KAN komma plan på väg ner.

Om någon säger piloten, så är det mycket svårt för ett plan på väg att landa att öka hastigheten tillräckligt för att hinna lyfta, dessutom så krävs det stor erfarenhet, vilket denna kille inte hade.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.