Nästa artikel
Flera nya toppbetyg i Euro NCAP:s krocktest
Nyheter

Flera nya toppbetyg i Euro NCAP:s krocktest

Publicerad 2024-04-11 08:48 (uppdaterad 2024-04-11 09:04)
Honda, Nio och Toyota får fem stjärnor i Euro NCAP:s krocktester. Men i andra länder måste bilköparna välja ett tillvalspaket till Hondan för att uppnå högsta betyg.

Tre nya suvar har krocktestats av Euro NCAP. Samtliga får toppbetyg, men för en av dem – Honda CR-V – gäller det femstjärniga betyget bara om föraren väljer ett tillvalspaket.

Betyget för Honda CR-V blir fyra stjärnor, men med Honda Sensing 360-paketet som innehåller uppgraderade assistanssystem blir betyget fem stjärnor. Paketet är standardutrustning i de bilar som säljs i Sverige.

Nio EL6 får fem stjärnor och beröm för sin avancerade teknik med lidarsensorer. Autobromsen är bra på att undvika olyckor med personbilar och fotgängare, men inte när det gäller mötande och omkörande motorcyklister.

Toyota C-HR får också fem stjärnor och beröm för sitt autobromssystem. Men testbilen fick kritik för att den inte höll koll på om föraren var ouppmärksam med en ögonkamera, utan i stället förlitar sig på mindre effektiva styrsensorer. Ögonkamera finns som tillval.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.