Nästa artikel
Flera nya bilar visas på på brittisk festival
Nyheter

Flera nya bilar visas på på brittisk festival

Publicerad 25 juni 2014 (uppdaterad 26 juni 2014)
Range Rover Sport SVR med 550 hästkrafter är starkaste bilen någonsin från tillverkaren.
Goodwood Festival of Speed är hill climb-tävlingen för klassiker som upptäckts av bilbranschen. I år kan vi se denna Range Rover Sport med 550 hästkrafter mäta sig med sportbilarna. Fler nya bilar väntas göra debut på den engelska landsbygden nu i helgen.

Biltillverkare runt om i världen har sedan en tid tillbaka upptäckt brittiska racerbilskalaset Goodwood Festival of Speed. Att presentera limited edition-bilar och småtrimmade varianter av standardvagnar bland klassiska sportbilar och tweedklädda gentlemän tycks vara en effektiv PR-strategi.
 
Under årets upplaga kommer vi bland annat få se en tillspetsad Peugot 208 GTi, tänkt för en begränsad serie. Den lilla franska GTI-bilen har till och med visats med en Union Jack-flagga i fronten, trots de båda ländernas inte allt för kamratliga förflutna. Vi kommer också få se en rejält tävlingsinspirerad version av Jaguar F-Type. Till och med Skoda närvarar med sitt sportiga Yeti-koncept och läckra fyrdörrars-coupén VisionC. På fredag släpps även en väntad sportversion från Ford. Kanske ser vi även till denna bil på godset i West Sussex, där Good Wood-festivalen hålls.
 
Vi har tidigare rapporterat om att Range Rover Sport får ett så kallat Stealth-paket nu i sommar med mattsvarta karossdetaljer och andra sportiga attribut. Paket visas upp i helgen på Good Wood Festival of Speed. Nu trumfar Range Rover sig själva med att även ta dit 550 hästkrafter starka prototypen Range Rover Sport SVR.

Bilen kommer att vara i det kamouflerade utförande som visas på bilderna här. SVR-designen blir från och med denna bil den gällande för samtliga prestanda-modeller från tillverkaren. Range Rover Sport SVR väntas finnas till hands för köpare under nästa år. Motorn är troligtvis en Jaguar- och Land Rover-gemensam kompressorladdad V8:a och transmissionen en åttastegad automatlåda från ZF, exakta specifikationen är ännu inte officiell.
 
Diskutera: Vad tycker du om nya Range Rover Sport SVR?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2014-06-25 17:09
Andreas Svensson

Nu är språkmissen rättad.
/Redaktionen

#2 • 2014-06-26 13:43
Hälsingen

Vilken otroligt trevlig terrängbil.
Vill ha...
Nu!

#3 • 2014-06-25 14:52
milkylainen

Bwhahahaha.
Älskar journalister som knappt förstår språk.
Andreas din KLANT! :)
Det är en jädra skillnad på GOODWOOD (bara det är ju humor) festival of speed och GOOD WOOD (rejäl ståfräs, fritt översatt).
Särskrivning kan få elakartade konsekvenser även på engelska. :D

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.