Nästa artikel
Fiskers varning till köparna: Du kan bli av med garantin
Nyheter

Fiskers varning till köparna: Du kan bli av med garantin

Publicerad 2024-04-08 16:13 (uppdaterad 2024-04-08 16:24)
Fisker säljer ut elbilen Ocean med rabatter på över 200 000 kronor. Samtidigt informeras köparna om att de kan bli garantilösa.

Framtiden för elbilsmärket Fisker ser allt mörkare ut. Företaget har stora ekonomiska problem och har bland annat sänkt priset för elbilen Ocean.

Nu har samma prissänkning också kommit till Sverige. Bilar som finns i lager säljs med en rabatt på upp till 210 000 kronor.

Om det skulle vara så att Fisker försvinner från elbilsmarknaden kan det få stora konsekvenser för ägarna, som då blir utan mjukvaruuppdateringar och garantiåtgärder.

Det framgår också i den särskilda friskrivning som Fisker lagt in på sin hemsida. Där står bland annat att det finns risk för ”begränsad support och begränsade tjänster för fordonen” på grund av företagets ”nuvarande ekonomiska situation”.

Köparna måste också räkna med att inte få hjälp med bilen på nybilsgarantin om företaget går i konkurs.

”Genom att ingå ett avtal om köp av fordon efter den 5 april 2024 förklarar köparen av en Fisker Ocean att han har informerats om detta och ändå vill köpa en Fisker Ocean med hänsyn till den risk som beskrivs”, står det i friskrivningen.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.