Nästa artikel
Fiskers räddningsplan spricker – hotas av konkurs
Nyheter

Fiskers räddningsplan spricker – hotas av konkurs

Publicerad 2024-03-25 15:19 (uppdaterad 2024-03-28 09:11)
Planen på att uppstickaren Fisker skulle räddas av en stor biltillverkare verkar gå om intet. Det kanske inte finns några alternativ till konkurs eller rekonstruktion, uppger bolaget.

Elbilsmärket Fisker har allvarliga ekonomiska problem och kanske inte klarar att överleva året ut, enligt bolagets egen årsredovisning.

Fisker har tidigare fört diskussioner om en investering från en stor biltillverkare. Men samtalen har nu avbrutits, uppger Fisker i ett pressmeddelande. Det gjorde att börskursen sjönk ytterligare och aktien handlas nu för knappt en krona.

Företaget uppger sig överväga olika ”strategiska alternativ” – däribland konkurs eller rekonstruktion – och skriver i ett uttalande att det kanske inte finns några andra alternativ ”i nuvarande marknadsmiljö”.

Enligt obekräftade uppgifter var det Nissan som skulle ha kommit till Fiskers räddning genom ett samarbete där Nissan hade fått ta del av Fiskers kommande pickup. Men så verkar det alltså inte bli.

Fisker har drabbats av flera allvarliga kvalitetsproblem på elbilen Ocean och tappade 880 000 kronor per bil förra året. 15 procent av de anställda har varslats om uppsägning. 

Fisker har nu pausat produktionen efter att ha missat en ränteinbetalning.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 2024-03-25 16:32 Tråkigt, det är en svår…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.