Nästa artikel
Kris för Fisker – kan räddas av Nissan
Nyheter

Kris för Fisker – kan räddas av Nissan

Publicerad 2024-03-04 08:56 (uppdaterad 2024-03-28 09:12)
Fisker varslar 15 procent av de anställda om uppsägning och kanske inte klarar sig ett år till. Men ett avtal med en hemlig biltillverkare skulle kunna rädda bolaget.

Elbilstillverkaren Fisker har börjat leverera kompaktsuven Ocean, men många köpare har rapporterat om irriterande buggar.

Nu planerar företaget att säga upp 15 procent av de anställda. Det är tveksamt om Fisker klarar sig ytterligare ett år som ekonomin ser ut nu, uppgav företaget i samband med att resultatet för 2023 presenterades.

– Vi har satt igång en plan för att strömlinjeforma bolaget när vi förbereder oss för ytterligare ett svårt år, säger Fiskers grundare och vd Henrik Fisker.

Enligt honom är Fisker just nu i diskussioner med flera banker om nya investeringar och med en ”stor biltillverkare” som kan rädda företaget. Enligt obekräftade uppgifter handlar det om Nissan som i så fall skulle få tillgång till Fiskers eldrivna pickup i utbyte.

Fisker sitter i nuläget med tusentals bilar som tillsammans är värda över fem miljarder kronor i lager. Fisker ska börja använda en mer konventionell modell med vanliga återförsäljare i stället för att sälja bilarna direkt till kunderna, men i nuläget har bara 13 återförsäljarkontrakt skrivts under.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 2024-03-04 09:13 Det är många som har…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.