Nästa artikel
Elbilsrekord i Norge – laddbristen blir värre
Nyheter

Elbilsrekord i Norge – laddbristen blir värre

Publicerad 28 september 2021
Nio av tio privatköpare väljer nu en elbil i Norge. Politikerna måste vakna och lösa laddkrisen, enligt organisationen NAF.

Suget efter elbilar bland norska bilköpare fortsätter öka. Preliminära siffror för september månad visar att nästan åtta av tio bilköpare nu väljer en elbil och bland privatköpare är den siffran hela nio av tio.

– Det är nytt rekord, och historiskt höga siffror. Att nio av tio nya bilar som säljs till privatpersoner är elektriska är helt enkelt förvånansvärt högt, säger Thor Egil Braadland på organisationen NAF till sajten Nettavisen.

Men de höga siffrorna har en baksida. NAF varnar för att antalet laddare längs norska vägar inte alls ökar i tillräckligt hög takt. Samma problem har även uppmärksammats i Sverige.

De flesta biltillverkare utom Tesla har valt en strategi som går ut på att tjäna pengar från dag ett på att bygga snabbladdare, och enligt Thor Egil Braadland tar det för lång tid. Dessutom har ökningstakten för elbilarna underskattats.

– Nu måste politikerna vakna. Vår nästa transportminister hamnar i en situation där vi saknar med än 1 000 snabbladdare längs norska vägar, säger han.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.