Bild
Nästa artikel
Nyheter

Efter ”Voltswagen” – nu utreds Volkswagen för brott

Publicerad 2021-04-30 11:27 (uppdaterad 2021-04-30 11:37)
Den här bilden publicerades på Volkswagens amerikanska pressajt i samband med det misslyckade skämtet.
Volkswagens misslyckade aprilskämt kan få rättsliga konsekvenser.
Volkswagens amerikanska dotterbolag är under utredning av USA:s värdepappers- och börskommission. Myndigheten ska undersöka om bluffen att amerikanska Volkswagen skulle byta namn till Voltswagen kan ha påverkat företagets aktiekurs. 

Det rapporterar bland andra tyska Der Spiegel. Enligt tidningen har VW bekräftat utredningen och säger att de samarbetar med de amerikanska myndigheterna.

I dagarna innan den första april i år dök ett pressmeddelande upp på företagets amerikanska hemsida som gjorde gällande att VW i USA skulle byta namn, och i fortsättningen heta Voltswagen. 

Det hela var menat som ett aprilskämt som skulle rikta uppmärksamhet till lanseringen av den nya elbilen ID.4, men i media och sociala medier uppfattades det som att namnbytet var på riktigt. 

Enligt tidningen Automotive News gick värdet på företagets aktier upp i samband med att det falska namnbytet tillkännagavs.

Volkswagen har senare bett om ursäkt för det misslyckade PR-stuntet som fick omfattande kritik – inte minst på sociala medier. Scott Keogh, vd för Volkswagen of America, sa i en intervju med Reuters att det hela var ett skämt och ett försök att på ett humoristiskt sätt fira företagets fokus på elektrifiering. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.