Bild
Nästa artikel
Uppdaterad

Volkswagens udda nyhet: Byter namn till Voltswagen?

Publicerad 2021-03-30 18:03 (uppdaterad 2021-03-31 07:42)
Nya elbilar från Volkswagen kan få heta Voltswagen i fortsättningen. Den udda nyheten kan ha avslöjats i förtid av biljätten.

Volkswagen planerar att byta namn på den amerikanska marknaden till ”Voltswagen”. Den mystiska nyheten har fått enorm spridning i olika medier under tisdagmorgonen.

Att byta namn på biljätten är ett enormt beslut, men det skulle också kunna handla om ett aprilskämt nu när 1 april närmar sig. I så fall har det läckt ut i förväg.

Men källor inom Volkswagen uppger för bland andra Reuters, AP och Automotive News att det faktiskt stämmer. Det handlar dock i samtliga fall om anonyma källor.

Borttaget pressmeddelande

Att byta namn till Voltswagen skulle signalera att biltillverkaren satsar miljardbelopp på elbilar och elektrifiering. Volkswagen ska inte utveckla några helt nya förbränningsmotorer och koncernchefen Herbert Diess har förklarat att det är eldrift som gäller framöver.

Uppgifterna om ”Voltswagen” dök först upp i ett pressmeddelande som en reporter på USA Today snappade upp innan det togs ned. Enligt uppgifterna ska bilar med förbränningsmotorer heta Volkswagen även i fortsättningen, men eldrivna bilar ska få namnet Voltswagen.

”Vi har fått en oberoende bekräftelse på att det planerade namnbytet är äkta med en person som känner till företagets planer, och att det inte är något aprilskämt”, skriver Automotive News.

Volkswagen verkar inte planera att byta namn till Voltswagen utanför den amerikanska marknaden.


Uppdatering 18.00: Nu är det officiellt bekräftat – Volkswagen i USA byter namn på eldrivna modeller till Voltswagen. Det nya märket ska placeras exteriört på alla elbilar medan bilar med förbränningsmotor bara får heta ”VW”.

”Vi vet att 66 är en ovanlig ålder att byta namn, men vi har alltid varit unga i sinnet”, uppger biltillverkaren i ett uttalande.


Uppdatering 31/3: Flera talespersoner för VW uppger att företaget inte alls ska byta namn. Det ska ha varit ett aprilskämt som gått ut för tidigt. Det bekräftas av att Volkswagen varken registrerat domännamnet voltswagen.com eller sökt patentskydd för namnet.

Läs också: VW:s ”superplattform” för nästan alla nya elbilar

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.