Nästa artikel
Efter kritikstormen: Volkswagens currywurst tillbaka
Nyheter

Efter kritikstormen: Volkswagens currywurst tillbaka

Publicerad 28 augusti 2023 (uppdaterad 29 augusti 2023)
Volkswagens köttkorv gör comeback på huvudkontorets restaurang, vid sidan av en vegetarisk.

För två år sedan försvann en av de mest ikoniska produkterna som någonsin kommit från tyska Wolfsburg – och det handlar inte om någon Volkswagenmodell.

Nej, det handlar om den currywurst som sedan 1973 serverats i Volkswagens personalmatsalar och som även har ett eget reservdelsnummer. För att sänka utsläppen byttes den klassiska currywursten ut mot vegetariska och veganska alternativ i restaurangen i huvudkontorsbyggnaden, något som bland annat fick den tidigare förbundskanslern Gerhard Schröder att ryta till. I övriga 28 restauranger har dock currywursten varit kvar.

Det verkar som att kritiken fungerat. Nu ska huvudrestaurangen ”då och då” servera Volkswagens currywurst igen efter att det gjorts en medarbetarundersökning, rapporterar lokala medier.

Currywursten serveras i Volkswagens restauranger och såldes tidigare även i matbutiker. Receptet är hemligt. 30 anställda i Wolfsburg tillverkade 2019 mer än sju miljoner ton currywurst.

Uppdatering 29/8: Artikeln har uppdaterats med uppgiften att currywursten varit tillgänglig på andra restauranger, men inte på huvudkontoret sedan 2021.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (14)

  • 5 september 2023 Snooker Snälla, ge ut en…
  • 5 september 2023 Axa skrev: ” Eller vad sägs…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.