Nästa artikel
Efter börsfiaskot: Nu får Aston Martin-chefen gå
Nyheter

Efter börsfiaskot: Nu får Aston Martin-chefen gå

Publicerad 26 maj 2020
Andy Palmer ersätts av chefen för Mercedes prestandadivision AMG, som nu ska försöka rädda det klassiska märket.

Aston Martin har haft stora ekonomiska problem den senaste tiden. Trots en jätteaffär med en kanadensisk miljardär som köpt aktier för 2,3 miljarder kronor har börsvärdet för det klassiska bilmärket rasat med över 90 procent sedan företaget börsnoterades.

Samtidigt har finanschefen avgått, försäljningen har störtdykt under coronakrisen och elbilssatsningen har pausats.

Men det har också kommit en del goda nyheter från Aston Martin som visat upp en helt ny V6-motor med hybriddrift, och märket hoppas mycket på suv-modellen DBX.

Efter katastrofsiffrorna har det kommit uppgifter om att Aston Martin-chefen Andy Palmer, som kom till företaget 2014 efter att länge ha jobbat på Nissan, ska lämna företaget.

Nu är det bekräftat att Andy Palmer får gå och han ersätts av nuvarande chefen för Mercedes AMG-division, Tobias Moers. Det är ett logiskt steg eftersom Aston Martin redan i dag använder mycket teknik från Mercedes, som infotainmentsystem och motorer, och Mercedesägaren Daimler äger fem procent i Aston Martin.

Andy Palmer lämnar Aston Martin så snart som möjligt och ersätts tillfälligt av tillverkningschefen Keith Stanton tills Tobias Moers börjar, den 1 augusti.

Tobias Moers har jobbat på Mercedes-AMG sedan 1994 och blev vd för prestandadivisionen 2013.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • 2020-05-26 17:24
Carl Trefalt

Lika bra Mercedes tar över Aston Martin.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.