Nästa artikel
Dodge och Ram ska lansera eldrivna jänkarmodeller
Nyheter

Dodge och Ram ska lansera eldrivna jänkarmodeller

Publicerad 8 juli 2021 (uppdaterad 8 juli 2021)
Om några år ska Dodge visa upp en eldriven muskelbil som utmanar Tesla – och Ram ska börja sälja en eldriven pickup.

Tesla har lanserat en ny version av Model S som ska klara 0–100 km/tim på under två sekunder och som dessutom har ett särskilt ”dragstripläge”.

Som ett svar på det ska amerikanska Dodge lansera en eldriven muskelbil. Den dröjer dock till 2024, berättade koncernen Stellantis under en digital pressträff på torsdagen. Hur bilen ska se ut avslöjas inte på den första teaserfilmen som Dodge publicerat.

Många blev konfunderade av presentationen som Dodgechefen Tim Kuniskis gjorde på pressträffen. Han gjorde först klart att Dodge inte ska sälja några elbilar. Strax därefter berättade han att det handlar om ”e-muskler”.

Även koncernsyskonet Ram som bygger pickuper ska gå över till eldrift. En helt eldriven pickupmodell ska presenteras 2024.

Hur den kommer stå sig i konkurrensen återstår att se. Ford har redan visat upp eldrivna F-150 Lightning som till stor del fick ett positivt mottagande.

Inte heller när det gäller den nya elpickupen finns några tekniska detaljer men plattformen som bilen bygger på har stöd för räckviddssiffror på upp till 80 mil.

Läs också: Premiär för Fords elpickup – här är alla nyheter

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (0)

Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.