Nästa artikel
Citroën C3 i ny upplaga – men inte för Europa
Nyheter

Citroën C3 i ny upplaga – men inte för Europa

Publicerad 17 september 2021
En ny version av Citroën C3 ska locka köpare i Indien och Sydamerika, men inte i Europa.

Flera biltillverkare har varnat för att småbilar snart kan bli olönsamma att sälja. Bilklassen har redan i dag små marginaler som krymper ännu mer när utsläppsreglerna skärps.

Vi har till exempel sett hur Volkswagen Polo slutat säljas i Sverige, och det ser heller inte ut att bli någon ny generation av Audi A1.

När Citroën C3 nu visas upp i ny upplaga står det klart att den ska locka köpare i Indien och Sydamerika, där småbilar fortfarande kan vara lönsamma. Citroën vill på sikt att tre av tio bilar ska säljas utanför Europa.

Den nya generationen är utvecklad för att klara mer ”utmanande” vägar och trafiksituationer som europeiska köpare sällan stöter på.

Designen har mer suv-vibbar än den Citroën C3 som fortfarande säljs i Europa. Markfrigång på 18 centimeter ska hjälpa bilen att klara potthål och dåligt underhållna vägar.

I Europa ska Citroën lansera flera laddhybrider och elbilar framöver men nya C3 kommer enbart med bensinmotor. Enligt Citroënchefen Vincent Cobée beror det på att indiska och sydamerikanska marknaderna ännu ”inte är redo” för elektriferade bilar.

Den här generationen av Citroën C3 är inte aktuell för Europa. Den europeiska versionen av Citroën C3 fick en uppdatering 2020 och den upphöjda C3 Aircross uppdaterades i år.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 17 september 2021 Den här modellen borde kunna…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.