Bild
Nästa artikel
Nyheter

Citroën C3 Aircross uppdateras med ny design

Publicerad 11 februari 2021
Citroëns upphöjda småbil får bekvämare stolar och ett försiktigt ansiktslyft.

Citroën har inte haft någon enkel resa på den svenska marknaden de senaste åren. Förra året registrerades knappt 3 000 bilar i Sverige, bara drygt hälften så många som 2014.

En ansiktslyft version av den något upphöjda småbilen C3 Aircross kanske inte ensam kan vända trenden, men tillsammans med flera laddbara nyheter i modellprogrammet hoppas Citroën ändå kunna öka försäljningen.

Citroën C3 Aircross får ett försiktigt uppdaterat utseende som bygger vidare på märkets designspråk. LED-strålkastarna har gjorts om och nya hasplåtar ska ge ett tuffare intryck.

Bekvämare stolar

När många biltillverkare nu försöker förenkla tillverkningen för att spara pengar och tid verkar Citroën göra tvärt om. C3 Aircross går att beställa i upp till 70 olika färgkombinationer. Karossen, backspeglarna och taket kan ha olika färger, och dessutom kan köparen skräddarsy fälgar och hasplåtar med särskilda färgpaket.

På insidan finns numera Citroëns så kallade Advanced Comfort-säten som ska ge bättre sittkomfort och som först dök upp i den större C5 Aircross. Tekniskt blir det dock inga uppdateringar – modellen finns inte som hybrid, utan det är bara konventionella bensin- eller dieselmotorer som gäller.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.