Bild
Nästa artikel
Nyheter

Chrysler återkallar – igen

Publicerad 5 augusti 2011 (uppdaterad 5 augusti 2011)
Chrysler återkallar 300 000 Dodge- och Chryslerbilar på grund av ett fel på airbagen. Bilarna har redan återkallats en gång i år.

Chrysler kommer att återkalla 299 718 Dodge Caravan och Chrysler Town & Country, i Sverige kallad Chrysler Voyager, från modellår 2008 i framför allt USA. Orsaken är att säkerhetssystemet kan ha utsatts för fukt, vilket riskerar att leda till att airbagen blir utlöst.

Samma bilar har redan återkallts en gång i år, då för att byta ut värme, ventilation och luftkonditionering eftersom dessa läckte kondensvatten. Detta kondensvatten är vad som kan ha utsatt säkerhetssystemet för fukt.

Enligt Chrysler känner man inte till några skador eller olyckor som skett på grund av felet. Merparten av bilarna som återkallas har sålts i USA, men bland de övriga ingår 13 633 exporterade bilar. Chrysler kommer att kontakta bilarnas ägare i september och reparera bilarna gratis.

För ungefär ett år sedan kunde Vi Bilägare rapportera att Chrysler återkallat 300 000 bilar av samma modeller tillverkade mellan 2008 och 2009. Då berodde det på att dörrarna kunde börja brinna. Dessutom återkallades 300 000 Jeep Wrangler för att gaspedalen kunde fastna. Tidigare under året hade 312 000 bilar återkallats för problem med airbags.

Diskutera: Vad tycker du om Chryslers återkallelser?

Kommentarer

#1 • 2011-08-07 12:48
KaptenOberkommando

Om och om igen bevisar de amerikanska biltillverkarna vilken totalt skräp de bygger. Och med just detta skräpmärke skulle Mercedes "gifta sig" en gång i tiden - något som föga överraskande ledde till skilsmässa. DaimlerChryslers vd Jürgen Schrempp drev igenom tidernas största idiotaffär. Alla Mercedes vinster gick till att täppa igen Chryslers förluster (även samarbetet med Mitsubishi sög stora belopp) - och till råga på allt smittade Cryslers usla kvalitet under en tid över även på Mercedes (som blev mottagligt för virus i och med de gigantiska nedskärningar som blev följden av förlusterna i Chrysler och Mitsubishi). Så fort den nye vd:n Dieter Zetsche tog över rodret rensades det friskt i "systemet" och ordningen är numera någorlunda återställd. Schrempp, vad f-n skulle du med Chrysler till?

#2 • 2011-08-08 09:35
Uno Lööw (not verified)

Herr Drake, Totyota är det minst återkallade bilmärket de senaste 10 åren.

Dock hade de lite otur förra året. Japanska tårar är äkta.

Toyota är bäst.

Chrysler borde återkalla allt de bygggt. Allt är fel.

MVH Uno Lööw

#3 • 2011-08-08 13:30
Uno Lööw (not verified)

T o m sämre än franska enligt SBP...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.